Mindenkit meglepett, hogy Zámbó Jimmy özvegye meghirdette a család csepeli otthonát. Ez az a ház, amelyben 2001-ben az énekes fejbe lőtte magát. A 300 négyzetméteres ingatlant adósság terheli, néhány évvel ezelőtt pedig végrehajtást rendeltek el. Felmerül a kérdés, vajon tényleg anyagi gondokkal küzdenek Zámbó Jimmy örökösei?

Eladó a csepeli ház

Ahogyan arról beszámoltunk, 130 millió forintért eladó Zámbó Jimmy csepeli otthona. Ez az a ház, ahol 2001 január 2-án eldördült a végzetes lövés. A csepeli ingatlanban, a Király halála után özvegye és két fia élt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A nyaraló is eladó

Most mindenkit meglepett, hogy az ikonikus otthontól meg akar szabadulni a család. Nemrég Jimmy ráckevei nyaralóját is meghirdették, a Duna-parti házért 50 millió forintot kérnek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Minden érintetlen

A csepeli ház hirdetésében szereplő fotókon látszik, hogy az énekes halála óta nem sok minden változott. A falakon még mindig ott vannak Jimmy aranylemezei, a bútorok is ugyanazok. Az ereklyék azonban nem eladók, azt a család viszi magával.

Adósság terheli

Az ingaltan földhivatali dokumentuma szerint a legendás énekes otthona már 23 éve felesége, Edit és fiaik, Adrián és Szebasztián tulajdonában van, ám csak az asszony és Adrián él a medencés, 300 négyzetméteres házban. Az ingatlant kisebb adósság terheli adótartozás miatt, ennek összege 1 millió 314 ezer forint és ennek járulékai.

Végrehajtást rendeltek el

Már 2013-ban is 6,5 millió forintos tartozás és járulékai miatt végrehajtást rendeltek el a Jimmy-villa terhére és 2019 nyarán árverést is hirdettek rá. Ezt később törölték, ami azt jelzi, hogy kifizették a tartozást.

Miért adják el?

Zámbó Adrián most az állítja, hogy nem anyagi gondjaik miatt válnak meg a legendás ingaltantól. „Nincsen ennek semmilyen financiális oka, egyszerűen már nem praktikus, már inkább egyfajta teher mint áldás” – mondta a Blikknek Adrián.

Nagy nekik a ház

Adrián azt mondja, érzelmileg nem volt egyszerű meghozni ezt a súlyos döntést. Ő itt nőtt fel, minden emléke ehhez a házhoz köti, viszont a 300 négyzetméteres ingatlant Edit asszonnyal már nem tudják kihasználni.

Gyerekkori emlékek

„Jó érzéssel gondolok erre a házra, tök mindegy, mi történt benne. Mindig a szívem és a lelkem egy része lesz, de úgy éreztük, eljött az ideje annak, hogy magunk mögött hagyjuk a múltat és lezárjuk az életünknek ezt a szakaszát” – mondta Zámbó Jimmy fia.

Túlárazták az ingatlant?

Az ingatlanszakértő szerint a Zámbó család túlárazta a házat. A fotókon látszik, hogy az elmúlt 23 éveben semmi nem változott, amiatt mára már korszerűtlen lett az ingatlan. Természetesen. család a ház eszmei értékét is beleszámolta az árazásnál, a szakértő viszont nem hiszi, hogy egy rajongónak megérne ennyit az ingatlan.

Krisztián elköltözött

Jimmy másik fia, Krisztián, már jó ideje nem járt a házban. Miután az ő szobájában dördült el a végzetes lövés, el is hagyta a korábbi otthonát. Azt mondja, nem sajnálja, hogy eladják a csepeli házat, ő inkább a ráckevei nyaralóhoz ragaszkodna, de nincs annyi pénze, hogy azt 50 millió forintért megvegye. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Zámbó Jimmy csepeli otthona – Forrás: BPK