Beat mindenét erre az estére tette fel, az együttes énekesnője, Fatima egy autót is vásárolt az előlegből L.L. Junior viszont kijelentette: nem lép le több százmillió forinttal a Fekete Vonat fellépése után. A koncert után derült ki, hogy nem jött be annyi bevétel, ami fedezné a felvett előleget.

A vártnál kevesebb jegyet adtak el

Ugyan nagy sikert aratott a Fekete Vonat együttes Papp László Budapest Sport Arénában rendezett koncertje, az eladott jegyek szám a szervezők szerint meg sem közelítette a zenekar által megálmodott szintet, így gazdaságilag nem volt kifizetődő a buli. A három főszereplő eredetileg úgy számolt, hogy több millió forintot keres majd a visszatérő koncerten. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Akár 20 milliót is kereshettek volna – fejenként

Ha teltházas lett volna a buli, vagyis jegyet vett volna 12 500 ember, ha sikerült volna elintézni, hogy állami támogatással, ingyen kapják meg a helyszínt, és Junior be tudta volna húzni azokat a szponzorokat, akikkel a rendezvény előtt tárgyaltak, fejenként akár 20 millió forint ütötte volna a markukat – összegezte a Ripost. A dolgok azonban másként alakultak. A szervező szerint a jegyek kétharmada ment csak el, a helyszínért fizetni kell és a szponzorok sem szálltak be pénzzel

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Milliós előleget kértek

A Fekete Vonat két tagja, Fatima és Beat az előzmények tudatában egy nagyobb összeget kértek előlegként. A pénzre szükségük is volt. Az énekesnő a biztos állását hagyta ott a koncertért, mert a próbák rengeteg elfoglaltságot jelentettek. Beat pedig nagy családot tart el, volt hova tenni a plusz bevételt. L.L. Junior volt az egyetlen, aki nem kért előleget, és aki a botrány kirobbanása után azt nyilatkozta, hogy a rá eső részt felajánlja a Cseppkő Gyermekotthoni Központnak.

Autót is vett magának

Fatima egyébként nem csak a megélhetését finanszírozta az előlegből, de a lap értesülései szerint egy autót is vett magának, amit szerencséjére meg is tarthat. A buli szervezője, Balassa János, a produkciót szervező InConcert Produkció ügyvezetője ugyanis azt nyilatkozta a lapoknak, hogy nem kéri vissza a pénzt a zenészektől, mert érdemesnek tartja Fatimát és Beatet arra, hogy megkapják ezt a pénzt. 

Kiakadt Fatima

„Nekünk nem ez lett ígérve… El lett előttünk húzva a mézes madzag, hogy mennyi pénzt kaphatunk, de most nem akarják odaadni, merthogy veszteséges lett a koncert. Efelől vannak kétségeim, de majd az ügyvédeim és a könyvvizsgálók rendbe teszik a számokat. Ki fogok állni az igazamért, mert megkárosítottak” – mondta Mohamed Fatima a Fekete Vonat visszatérő sportarénás koncertjéről.

„Elképesztő, miket találnak ki”

L.L. Junior napokig hallgatott az esetről, annak ellenére, hogy Mohamed Fatima és Fehér Tibor „Beat” is őt hibáztatták a történtekért. „Nem lépek le több száz millióval! Már novemberben kimentem Dominikára a barátomhoz, akivel csináltunk egy karibi zenekart. Három hónapja tervezett turnéról van szó, nem azért megyek Dominikára, mert ott nincs kiadatás meg ilyenek…. Elképesztő, miket találnak ki” – fakadt ki a rapper egy élő bejelentkezésben hivatalos közösségi oldalán, mivel megelégelte, hogy azzal vádolják, megkárosította Mohamed Fatimát és Beatet.

Anyagilag a legmélyebbre került

„Nem tagadom, ez a koncert volt a szakmai életem csúcsa, anyagilag viszont a legmélyebbre kerültem, mert mindent erre tettem fel. Az viszont ennél is fontosabb számomra, hogy egyszer újra le tudjunk ülni hárman egy asztalhoz, megbeszélni a történteket, majd barátként felállni onnan. Olyan nagy köztünk a zenei vonzerő, mint egy erős mágnes” – nyilatkoza a Blikknek a formáció harmadik tagja, Beat.

Reményekkel kecsegtették a harmadik tagot

„A történtek óta ugyanis mindenkivel beszélünk, csak egymással nem, pedig nincs köztünk személyes konfliktus. Nem egymást tartjuk felelősnek a történtek miatt, hanem a szervezőt. Neki kellett volna a kialakult helyzetet összefognia és kezelnie, valamint jelezni felénk időben, hogy nem úgy fogynak a jegyek. Még 2-3 nappal a koncert előtt is érdeklődtem, hogy állunk, és akkor is azt a választ kaptam, hogy minden rendben, az én, valamint Fatima előre felvett előlege után is jól állunk. Reményekkel kecsegtettek” – tette hozzá.

Nem látott rá az applikációra

A rapper arról is beszélt, hogy létezett egy applikáció, amin nyomon lehetett követni a valódi jegyeladásokat, ez viszont csak produkciót szervező Balassa János és L.L. Junior számára volt elérhető.

Ez volt az utolsó koncertjük

Idén május 6-án lett volna még egy koncertje a Fekete Vonatnak a Budapest Parkban. Hatalmas show-ra készültek, ám ez elmarad, mint mondják, rajtuk kívül álló okok miatt. A koncert nem kerül pótlásra, így minden bizonnyal az Aréna-koncert volt az utolsó közös fellépésük L.L. Junioréknak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Fekete vonat. Fotó: 24.hu