Kovács András Péter önálló esttel jelentkezik a százhalombattai Barátság Kulturális Központban, a Four Stars a Corvin Dumaszínházban gondoskodik a felhőtlen jókedvről. A Budapesti Tavaszi Vásár a Városháza Parkban egész nap Pazar programkínálattal várja a látogatókat. A Horánszky utcában születésnapi előadás kerül színre, a Budai várban a De la Motte palotában a botanikai illusztrációk történetébe tekinthetnek be az érdeklődők.

Anyósülés Százhalombattán

Az anyósülésbe huppanni a villamosról azt jelenti: luxus, kényelem, egyéni törődés, tempó. Az anyósülésbe huppanni a volán mögül azt jelenti: kontrollvesztés, bizonytalanság, lefokozás, kudarc. Márpedig 2020-21 olyan időszak volt, mikor elég keveset volt nálam a volán. Ezen az előadáson elmesélem, milyen volt másfél évig az anyósülésen utazni. – invitálja a közönséget Kovács András Péter a Dumaszínház százhalombattai előadására.

Kovács András Péter önálló estje

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Four stars a Corvin Dumaszínházban

Kőhalmi ZoltánBellus IstvánJanklovics Péter és Beliczai Balázs gondoskodnak az egész estét betöltő jókedvről a Corvin Dumaszínházban.

Budapesti Tavaszi Vásár a Városháza Parkban

A tavaszi megújulás és felfrissülés jegyében várja látogatóit az évszak egyik legnépszerűbb programja, a Budapesti Tavaszi Vásár március 26. és április 18. között a Városháza Parkban. Egyedi kézműves termékekkel, gasztronómiai különlegességekkel, hétvégenként családi programokkal és foglalkozásokkal, a Míves Tojás Múzeum állandó kiállításával és gyönyörű nosztalgia körhintával várnak sok-sok szeretettel mindenkit.

Tied itt a tér!

Sok ilyen szép nap a Horánszky utcában

Lesz születésnap? Vagy nem? És ha nem, akkor mi lesz? Vagy lehet ez már egy születésnap, csak senki nem vette észre, hogy elkezdődött? Szereplők: Ambrus Virág, Buzási Kamilla, Hegyi Márton, Kardos Kíra, Kis Olivér, Lázár Lilla, Medgyessy Lili, Papp Veronika, Pásztor Borbála, Szuszky Gergő.

Rendezte: Blahó Gergő

A botanikai illusztráció múltja és jelene- Kertek az ókori Egyiptomban

A botanikai illusztráció a növények formáinak, színének, textúrájának és részleteinek ábrázolását jelenti. Ezeknek az illusztrációknak az aranykora 1750 és 1870 közé tehető, amikor egy görög botanikus, Pedanius Dioscorides elkészített, illetve illusztrált egy könyvet: a De Materia Medica-t. Ez a könyv segített akkoriban a növényfajok gyógyászati célú azonosításában. A De la Motte palotában tartott előadáson közreműködik: Vészabó Noémi, Leonardo da Vinci-díjas festőművész, író, a MANK ès a Magyar Írók Egyesületènek tagja.

A De la Motte palotában

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/Dumaszínhaz