Szomorú Facebook-bejegyzéssel jelentkezett be Őze Áron, aki arról írt, hogy a koronavírus-fertőzéssel nem tudott megbirkózni az édesanyja szervezete. A Jászai Mari-díjas magyar színész mindenkit arra kért, hogy vigyázzon magára.

Gyász

Koronavírusban elhunyt Őze Áron édesanyja, erről tudatta közönségét a színész egy facebookos bejegyzésében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Újra együtt

“Anyu ismét Apuval van. 2021 Február 20 délutánján a COVIDDAL vívott csatát elvesztettük. Mindenki vigyázzon magára és egymásra!” – ezt írta bejegyzésében Őze Áron, akinek a posztja alatt rengeteg megindító és együttérző hozzászólást írtak a rajongók.

Őze Áron

A népszerű színész rendező, színházigazgató Tabánban nőtt fel, a 2000-es években ide is költözött vissza. Édesanyja olasz tolmács, fordító, míg édesapja színművész volt.

Színész lett

Miután Őze 1989-ben leérettségizett, elsőre felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol 1993-ban végzett. 1992-től tagja volt a Nemzeti Színháznak, 1998–2001 között pedig szabadfoglalkozású művészként dolgozott.

Ez is érdekelhet

Nemcsak színész, rendező is

Őze Áron első teljesen önálló rendezői munkája A cella című Villon darab volt 2006-ban. Az első rendezése óta összesen 12 darabot rendezett érintve olyan művészeket, mint Szabó Magda, Örkény István vagy Lackfi János.

Igazgatóként is kipróbálta magát

Őze 2010. január 1-től 2014. december 31-éig volt a Pesti Magyar Színház igazgatója. A Jásza Mari-díjas színész Iglódi István igazgatót váltotta. 2016-ban felkérésre megpályázta és elnyerte a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatói posztját.

Díjai

Jeles munkásságát több díjjal is jutalmazták: Őze 2002-ben Sík Ferenc emlékgyűrűt, 2003-ban Jászai Mari-díjat, ugyanebben az évben Főnix-díjat, később pedig Súgó Csiga, Ivánka Csaba és Pantalone-díjat kapott.

Mutatjuk Őze Áron bejegyzését

A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay