Megjelent az uniós közbeszerzési értesítőben, hogy 531 millió forintért megkezdődhet a 8,5 milliárd forintba kerülő Dunakeszi Művészetek háza tervezése. Ezzel lényegében egy új színház épül fel Dunakeszin. Közben bejelentették, hogy eladják a Színház, – és Filmművészeti Egyetem belvárosi épületeit és megszűntetik az Ódry Színpadot is.

Épül-szépül Dunakeszi

Nagyon jól járt Dunakeszi, mert egy vadiúj színház épül a 45 ezer fős fideszes vezetésű városban. A minap jelent meg az uniós közlönyben, hogy  a Dunakeszi Kulturális Központ, azaz a Művészetek Háza tervezése nettó 531 millió forintba kerül és az Incorso Építész és Építő Műhely Kft. végezheti el.

Saját színháza lesz a városnak

A Művészetek Háza egyrészt egy alapfokú művészeti iskola, amelyben lesz egy 750 férőhelyes színház- és koncertterem, valamint kisebb kamaratermek is. Lényegében Dunakeszinek saját színháza lehet majd. Az előzetes tervek szerint az intézmény felépítése nettó 6,72 milliárdba kerül, ez bruttó 8,53 milliárd forintot jelent.

Különleges épület lesz iskolával

Ami az iskolai részt illeti, 25 szaktantermet tervezhetnek, amelyben lesz egy kiállítóteremként is működő aula. A színházhoz kiszolgáló létesítmények is épülnek, mint büfé és pénztár. A korábbi elképzelések szerint az Iskola utcában épülhet meg a Művészetek Háza – írja a Dunakeszipost.hu.

Ezt is Dunakesziről írtuk:

Eladják a színművészetisek fellegvárát

Közben szintén friss hír, hogy eladják a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) jelenlegi épületeit. Megszűnik az Ódry Színpad, helyette az Uránia Filmszínház lesz az egyetem játszóhelye – értesült az atv.hu. A portál információi szerint a kollégisták már nem a Vas utcába térnek vissza.

A DunaTV régi épületébe költözik az egyetem

Egy karácsony előtti kormányhatározat arról rendelkezik, hogy az új campus elkészülésééig a Duna TV egykori épületében kap helyet az SZFE. Vagyis a pesti belvárosból Budára, a Déli Pályaudvar közelébe mennek.

SZFE-balhé

Az egyetem működését hónapok óta bénítja az az ellentét, amely az oktatási intézményre érdemi párbeszéd nélkül kényszerített, Vidnyánszky Attila vezette kuratórium, illetve a diákok és a tanárok között feszül.

Az SZFE Vas utcai főhadiszállása szeptemberben

Fotó: BPK

Ezek is érdekelhetnek:

Kiemelt kép: Dunakeszi Művészetek Háza látványterve – Forrás: Dunakeszipost.hu