Idén nyáron már három éve annak, hogy egy egész család élete megváltozott. Egy rossz mozdulat miatt a balatoni nyaralásból rémálom lett: a fiúgyermek, Lackó fejest ugrott a vízibicikliről, eltörött egy csigolyája és azóta kerekesszékben él.

Megváltozott az életük

A család tagjai mára elfogadták, hogy a baleset megváltoztatta az életüket. Máig emlékeznek a napra, amikor a fiúgyermekük, Lackó életveszélyes sérüléseket szenvedett. A fiú egy úszógumiban ült, de miután egy hullám kiborította belőle, az visszacsúszott a vízibicikli elé, amin Lackó ült, ő pedig úgy döntött, hogy egy fejessel átugorja karikát. A víz viszont alacsony volt, így a fiú fejjel érkezett a homokba. A szülei csak annyit láttak, hogy egy iszapfelhő jön fel a víz tejére. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Apa, segíts”

„A fiam nagy szemekkel nézett ki a víz alól, mintha azt mondta volna: apa segíts, mert megfulladok” – idézte fel a szörnyű pillanatokat az édesapa.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mentőhelikopterrel vitték kórházba

A családfő már akkor tudta, hogy nagy a baj. Elkapta a fia nyakát, felfektette a mellkasára és elindult a part felé, miközben kiabált, hogy hívják a mentőket. A segítség öt percen belül meg is érkezett. A fiút stabilizálták és mentőhelikopterrel vitték Pécsre, ahol meg is műtötték.

Fel kellett dolgozniuk

A család tavasszal tért vissza a baleset helyszínére. Lackó nem emlékezett semmire a balesetből. Csupán annyi emléke volt, hogy beteszik egy helikopterbe és elviszik. „Mindannyian tudjuk, hogy nem a Balaton okozta a balesetet. Ezzel együtt kell élnünk, fel kellett dolgoznunk, meg kellett értenünk” – mondta az édesapa az RTL Fókusz című műsorának.

Készüljön fel a kerekesszékes életre

Lackónak nemcsak a lábai, a kezei sem mozogtak eleinte. Nem sok jóval kecsegtették.  Az 5-ös csigolyája tört el, a csípőlapátjával pótolták, és építették újra. Az orvosok azt mondták neki, készüljön fel a kerekesszékes életre.

Járókerettel közlekedik

Lackó mostanság a mindennapokat még kerekesszékben tölti, de folyamatosan próbálkozik egyre hosszabb távokat megtenni a járókerettel.

Önálló élet a cél

„Egyszer mennünk kell, ezt mindannyian tudjuk. A cél semmi másról nem szól, csak arról az egyről, hogy ezt a srácot úgy hagyjam itt, hogy abszolút önálló életet tudjon élni” – fogalmazott az édesapa a riportban.

Motivált a fiú

A fiú motivált, úgy érzi, fiatal és hamar regenerálódik. Most olyan erőt érez magában, hogy akár egy hegyet is meg tudna mászni, hogy ne kelljen kerekesszékes életet élnie.

Gyógytorna és robottechnika

A család nem ringatja magát hiú ábrándokba, a fiú valószínűleg nem fog a lépcsőn lerohanni. Abban azonban talán joggal bízhatnak, hogy a sok-sok fejlesztés, gyógytorna, a robottechnikán alapuló terápia egy nap majd meghozza gyümölcsét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: mindent megtesznek a gyógyulásért. Fotó: RTL.