Vasárnap este szerencsés kimenetelű hármas karambol történt a belvárosi Bajcsy-Zsilinszky úton az Arany János utca közelében, ahol egy Chevrolet Corvette C7 ütközött egy Volkswagen Golffal és egy Toyota C-HR-rel. 

Összeakadt a két autó

A Corvette a Deák tér felől a Nyugati pályaudvar felé haladt a belső sávban, a sebessége nem tisztázott, nem kizárt, hogy több volt a megengedett 50 km/h-nál, mindenesetre egy Volkswagen Golf vezetője a középső sávból át akart sorolni, ekkor pedig a két autó összeakadt. A Corvette fiatal sofőrje hirtelen elrántotta a kormányt, ezért az autó a záróvonalon keresztül átsodródott a szembejövő belső sávba, majd mielőtt vissza tudott volna térni a jobb oldalra, a Nyugati pályaudvar felől érkező Toyota C-HR a bal oldalának ütközött, amitől a Corvette bal hátsó futóműve kiszakadt és a már megelőzött Golf elé gurult. 

Kiszakadt a kereke a Corvette-nek

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ráhúzták a kormányt

A hármas ütközés következtében a Chevrolet és a Toyota is mozgásképtelenné vált, de a légzsákok egyik gépkocsiban sem nyíltak ki. A Golf vezetője egyébként azt mondta a rendőröknek, hogy ő sávváltás előtt belenézett a visszapillantó tükörbe, de akkor még nem látott ott másik autót, a Corvette vezetője szerint viszont a Golf sofőrje ráhúzta a kormányt, amikor már mellette volt. 

Csúnyán összetört a Golf oldala

Egy Toyota is összetört

A baleset során csak a Toyotát vezető középkorú hölgy szenvedett fejsérülést, de ő a foglalkozását tekintve orvos, így saját hatáskörben eldöntötte, nincs ok arra, hogy kórházba szállítsák, ezért a helyszínen maradt. A fővárosi hivatásos tűzoltók is a helyszínre vonultak, majd felitatták a Corvette-ből az úttestre folyt olajat.

A Toyota sem úszta meg

Nagy volt a felfordulás

Szétfolyt minden a sportautóból

Tréler lett a sorsa a szuperautónak

Fotók: BPK/G.K.