A Gödöllői királyi Kastélyban kétnapos barokk zenei fesztivál várja a klasszikus koncertek rajongóit. Városi bringásoknak a Westend Tetőteraszán a helyük, ahol le is lehet parkolni a kétkerekűt. Aki gyerekkel a forróság vagy a zivatar elől elbújna, aranyat moshat és őslényekkel találkozhat Esztergomban.

Barokk randevú Gödöllőn július 17-én

Július 17-18-án újra megnyitja kapuit a Barokk Randevú a Gödöllői Királyi Kastélyban. A „Zenei barangolások ínyenceknek” alcím égisze alatt az idei évben a program elrugaszkodik a tiszta barokk műfajától és korától, és a koncertsorozat jelmondata a CROSSOVER lesz.

Királyi Kastélyban

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Mozart, Bach, Vivaldi

Mozart opera, kamarazene várja a zenerajongókat, valamint Bach Electro Beat – zenés színpadi műve J.S. Bach Phoebus és Pán párviadala c. műve nyomán. Bővebb információ a szervezők honlapján található.

Ezer ember vacsorája a Westend Tetőkertjében

A Budapest Bike Maffia szervezésében egész napos jótékonysági eseményre kerül sor a Westend Tetőkertjében. Az adománygyűjtésen túl családi programok várják a résztvevőket.

Bringapálya

A Tudatos Közlekedők Egyesülete bringás ügyességi pályát és játékos fejtörőket kínál a gyerekeknek, de lesznek oktatóprogramok, részegszemüveg-akadálypálya, bringabelső-újrafelhasználó workshop is.

Őslények és ásványok: pincekaland Esztergomban

A forróságban jólesik minden olyan program, ami hűvösben van: így kellemes leereszkedni Esztergomban egy ház pincéjébe, ahol a Geoda, egy interaktív ásvány- és őslénykiállítás van elrejtve. Az interaktív program, ami körbevisz a kőzetek és évmilliók között, az lebilincselő kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Ásványok és kőzetek

Aranybánya

A különböző helyszíneken lehet aranyat mosni, ősleleteket keresni, átmászni egy barlangnyíláson – ez az 500 négyzetméteres „bánya” igazi élménylelőhely! Előzetes időpont-egyeztetéssel látogatható.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Aranymosás a Dunán – Forrás: Danubetourism.eu