Az őszi szünet utolsó napján remek sétát tehetünk a Gödöllői Erdészeti Arborétumban, vagy a Budakeszi Arborétumban. A gyerkőcök megtömhetik zsebeiket őszi termésekkel, színes falevelekkel a Bertényi Miklós Füvészkertben, Visegrádon tett kirándulás alkalmával. A kertészkedőket tárt kapukkal várja a budakeszi Oázis áruház. Este a MÜPÁban Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara Greontius álmát adja elő Mindenszentek ünnepén.

Séta a Gödöllői Erdészeti Arborétumban

A Gödöllői Arborétum különlegessége, hogy olyan erdészeti növénygyűjteménynek számít, ahol a fafajokat a velük kialakult társulásokban, erdőszerűen, a jellemző lágyszárú szint, cserjeszint kíséretében láthatjuk.

Erdészeti génbank is

Az arborétum a természetben megtalálható fafajok és a nemesített erdészeti fajták génbankjaként is működik. Erdei fenyő, kocsányos tölgy, akác, vörösfenyő és sok egyéb faj jól dokumentált törzsültetvényei élnek itt máig.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Budakeszi határában

Kirándulás a Budakeszi Arborétumba

Az Arborétum az őszi szünet idején végig nyitva tart. A gyermekek ismét kincsek után kutathatnak a sárguló lombok alatt.
A tavasszal meghirdetett faültetési programon való részvételre ismét lehetőség nyílik.

Szurdokvölggyel is vár az Apátkúti völgyben

Füvészkert Visegrád mellett

Gyönyörű sétával vár az Apátkúti völgyben a Bertényi Miklós Füvészkert. Az őszi szünet utolsó napján termésekkel, őszi kincsekkel tömhetik tele zsebeiket a gyerkőcök.

Gerontius álma A MÜPÁban

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara hangversenyéletünk egyik nagy adósságát törleszti, megszólaltatva a mifelénk ritkán játszott nagy angol késő romantikus, Edward Elgar életének fő művét, az előző századforduló legjelentősebb alkotásai közé tartozó Gerontius álmát.

Hívő lélekkel

Mindenszentek napján

Nem véletlen, hogy a kompozíció Mindenszentek alkalmából hangzik fel, hiszen a John Henry Newman szövegét megzenésítő darab egy hívő lélek útját ábrázolja a halálos ágytól Isten ítélőszékéig és a Purgatóriumig.

Hétfőn délelőtt is nyitva az Oázis kertészet!

Kertészkedőknek jó hír: november elsején temetőbe való virágokkal, őszi ültetéshez való gazdag növényválasztékkal vár a budakeszi Oázis kertészet!

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/GodolloiArboretum