Megtalálták annak a 63 éves nőnek a csontjait, aki még két évvel ezelőtt tűnt el Esztergomból. Pirosát lánya folyamatosan kereste az interneten, végül tavaly ősszel, egy juhász bukkant rá a földi maradványokra. Szilvia szerint édesanyja bűncselekmény áldozata lehetett, mert többször átkutatták azt a területet, és semmit nem találtak. 

Két éve tűnt el Piroska

Még 2021 elején írtunk arról, hogy nyomtalanul eltűnt Szilágyi Piroska. A 63 éves asszony Esztergomból, a Szalézi utcai otthonából 2021. január 24-én 11 és 13 óra között távozott ismeretlen helyre. Ezután már nem adott életjelet magáról.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Pszichés zavarokkal küzdött

Lánya hónapokig, az interneten, kétségbeesve kereste Piroskát. Eltűnése után kiderült, hogy az asszony pszichésen zavarokkal küzdött, orvosi kezelés alatt állt és téveszméi is voltak, ráadásul az öngyilkossági hajlam sem volt kizárható nála.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Erre gyanakodott a család

Piroska lánya, az eltűnés után arról is beszélt, hogy az édesanyja korábban Tatabányán élt, ahol összetűzésbe keveredett a lakótársaival. Ezt követően a hatóság gyámság alá helyezési eljárást indított az asszonnyal szemben, éppen ezért nem kizárható, hogy ez elől bujkálhat az idős asszony.

Szilágyi Piroska tűnt el két éve

Forrás: police.hu

A budaörsi lakótelepen is keresték

Az idős asszony felkutatására számos keresés szerveződött. 2021 áprilisában Szilvia ezt írta Facebook oldalán: „Kaptam infót, hogy a budaörsi lakótelepen látták Anyukámat, akit január óta keresek! Tegnap három üzletben is megerősítették fényképről, hogy látták őt! Ha bárki bármit tud jelezzen nekem. A rendőrségnek szóltam nagyon segítőkész csapat van nálatok, este azonnal indultak keresni”.  

Csontokra bukkant egy juhász 

Sem a rendőrök, sem a hozzátartozók és a kutató-mentő csapatok sem jártak sikerrel. Tavaly szeptemberben jött az áttörés, amikor egy juhász a 63 éves asszony otthonától alig ötszáz méterre csontokra bukkant. Ezután Szilviától nyálmintát vettek, a DNS-vizsgálat eredménye pedig a napokban végérvényesen megállapította, hogy a szerette maradványai kerültek elő. 

Szilviának kétségei vannak

„Minden egyes nap arra ment a birkákat terelő juhász, ahol végül a főúttól alig harminc méterre, egy bokorban négy hónapja megtalálta a maradványokat a Strázsahegy lábánál, nem messze egy túraútvonaltól. Egy kitaposott ösvény van mellette, ha ott halt volna meg édesanyám, biztosan rátaláltunk volna korábban” – mondta a Blikknek Tomacsek Szilvia. 

Gyilkosság történhetett? 

„Arra gyanakszom, hogy valaki utólag tehette oda szegényt. Rengetegszer elmentünk annak idején azon a környéken, így kizárt, hogy ne vettük volna észre. A kutyák a nyomok alapján az ellenkező irányba vezettek minket többször is, mi pedig csak azért mentünk a hegyhez, hogy kizárjuk ezt a területet is a közelsége miatt. Az idegenkezűséget már sajnos a csontokból nem igazán tudják megállapítani. Talán a gyilkosa rejthette el édesanyám csontjait? – tette fel a kérdést Szilvia.

Nem került elő a táskája

„A történtek óta a drónosokkal újra átnéztük a korábbi felvételeket, de azokon sem látszik semmi. Egyáltalán nem áll össze a kép, amely nem hagy nyugodni. Ráadásul táskát, telefont, iratokat is vitt magával édesanyám, de ezekből semmi sem került elő. Nagyon nehéz időszak van a hátunk mögött, de most már minden reményünk elveszett, hogy élve előkerülhet. Legalább kaptunk egy esélyt arra, hogy megadjuk neki a végtisztességet” – mondta szomorúan a gyászoló nő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: illusztráció