Etyeken Artfest és piknik, Budapesten és környékén a Giro Hugray futamát kísérő rendezvények kínálnak remek programot. Lesz társasjáték klub a Kutya egy helyen, Trabarna stand up esz a Harapó Mókus Vendéglőben, irodalmi kávézó Csuja Imrével, Összefont életutak a Magyar Zene Házában, Demjén Ferenc nagykoncert a Budapest Parkban. Szombaton újra vár a Giro, indul a pincejárat a Barlanglakás Emlékkiállításban, Újpalotán ökojátékokat próbálhatunk ki. Az Erkel Színházban az Ég tartja a Földet, Erdőkertesen a Jöhetsz drágám, Budafokon operettest kerül színre, a vasárnap bővelkedik családi programokban.

ArtFest és piknik Etyeken

Május 6-án nem csak nyitott pincékkel és ízletes ételekkel várnak mindenkit Etyekre, hanem számos művészeti programmal! Magyar és nemzetközi kortárs művészek kiállítása, fotókiállítás és zenei koncertek, hogy csak egy párat említsünk az Etyeki Artfest izgalmas programjaiból! A hétvégi nyitott pincék mellett havonta tematikus programokkal készül az Etyeki Piknik!

Nyitott pincék

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Giro Hungary 2022

Nagy start pénteken: két útvonal ajánlattal is készülnek azok számára, akik a GIRO Grande Partenza (Nagy Rajt) nyitónapján (május 6. péntek) stílusosan kerékpárral érkeznének a Hősök terére, majd a  rajtot követően kitekernének a visegrádi befutóra!

Szombaton Budapesten kerekeznek a Giro Hungary 2022 versenyzői

Az egyéni időfutam a Hősök terétől indul, majd a versenyzők az Andrássy út és a Nyugati tér érintésével a Duna felé veszik az irányt. Jó néhány csavar jellemzi majd az útvonalat mielőtt a folyó partját elérnék a kerékpárosok. Elhaladnának a Parlament épülete előtt, illetve a Margit-hídon átkelve a budai oldalon folytatják a versenyt. A Budai Várhoz érkezve 150 méter szintkülönbséggel, egy rövid szakaszon több mint 10%-os emelkedővel és macskaköves szakasszal is meg kell küzdenie a kerékpárosoknak. A befutóra és a díjátadóra a Szentháromság téren, a Mátyás Templomnál kerül sor.

Társasjáték klub a Kutya egy helyen

Péntek esti program a Kutya Egy Helyen: TIA Game Cave Társasjáték Klub, ahol a játékokat a Tudatos Ifjúságért Alapítvány (TIA) biztosítja. Játékmestereik segítenek a szabályok megértésében, be lehet szállni a csapatjátékokba vagy külön is nyomhatjuk a barátokkal. A kutyusokat sem kell otthon hagyni, játszóház várja őket!

Trabarna Standup est a Harapó Mókus Vendéglőben

Határtalan nevetés, meglepetések, olyan poénok, amelyet a tévében sosem fogsz hallani, egyszeri és megismételhetetlen alkalom! Vacsorával karöltve, 1993 óta először jelentkezik a Harapó Mókus stand-up esttel – invitál a Harapó Mókus Vendéglőbe az est mókamestere, Lorán Barnabás.

Vacsorával együtt

Irodalmi kávézó – Csuja Imre színművésszel a Klauzál Házban

Irodalmi piknik Csuja Imre színművésszel. Verssel él és versben gondolkodik kicsi gyerekkora óta, hamar megtanulta, milyen az, kiállni és mondani! Önálló estjének egyik ihletője, az utcán, a tanyán, a gyárban is lehet verset mondani élménye. József Attila, Kosztolányi Dezső, Ady Endre, Radnóti Miklós verseiből.

Összefont életutak a Magyar Zene Házában

Sena Dagadu, az Irie Maffia énekese, megannyi izgalmas projekt és remek szólólemez előadója egy teljesen új műsort hoz a Magyar Zene Házába: a ghánai Worlasival a két kultúra metszéspontjait mutatja fel – egy emberi életút zenei kíséretével. Ami nemcsak mindenkiben közös, de nagyon határozottan kötődik hozzá zenei tradíció is, amelyen keresztül példázzák, hogy teljesen mindegy, hogy hová születünk, vannak közös zenei gyökereink.

Demjén Ferenc a Budapest Parkban

Demjén Ferenc, egy élő legenda, aki legutóbb 2018-ban lépett fel a Budapest Park színpadán, most négy év kihagyás után tér vissza! A magyar zene állócsillaga a Bergendy együttes, majd a V’Moto-rock tagjaként lett országosan ismert, első szólólemezét pedig 1977-ben, idén 45 éve jelentette meg Fújom a dalt címmel.

Öko kalandok Játéktár Újpalotán

A több helyszínre kitelepülő óriás játékok és játszóterek a fenntarthatóság fontosságát mutatják be szórakoztató formában. A kreatív kézműves műhelyek pedig arra mutat példát, hogy a szemét, a feleslegessé vált eszközök hogyan tudnak megújulni, milyen játékos formában tudnak újjászületni. Szombaton Újpalotán ismerkedhetünk meg velük.

Jöhetsz, drágám Erdőkertesen

Pincejárat a Barlanglakás Emlékkiállításban

Budafok és Tétény történetének elválaszthatatlan részét képezik az egykori barlang- és pincelakások. Egészen a közelmúltig tömegek laktak ezekben a kényszerűségből kialakított lakásokban, nehéz körülmények között. A 20. század közepére azonban sok pincelakás fölé ház épült, az egykori kényszerlakhelyek elnéptelenedtek. Mély udvarok még láthatók a kerületben sétálva, de a lakások mára már eltűntek.

Budafok és Tétény egyedülálló érdekessége

Özvegy Tóth Győzőné egészen a 1960-as évek végéig használta a barlanglakást. Napjainkban özvegy Tóth Győzőné szobáját és konyháját, az albérlők lakrészét és a helyi kisiparosok szerszámait mutatja be látogatóinknak. Ha teheti, jöjjön és tekintse meg ezt a Magyarországon egyedülálló kiállítóhelyet! Minden egész órában tárlatvezetéssel várja önöket Appel Péter és Terestyák Tamás.

Operett Est borkóstolóval Budafokon a Katona Borházban

Kitűnő énekhangok tolmácsolásában, élő zenekarral olyan felejthetetlen slágerek csendülnek fel, mint a Te rongyos élet, Mondd meg hogy imádom a pesti nőket, Ringó vállú csengeri violám…A magyar operett szerzőinek örök érvényű, csodálatos melódiái meghódították a világot, és ezt teszik most Budafokon is, az operettvilág fiatal sztárjainak előadásában.

Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje című musical az Erkel Színházban

Az Ég tartja a Földet musical a világ legismertebb magyar szentje, Árpád-házi Szent Erzsébet történetét dolgozza fel Zsuffa Tünde azonos című regénye alapján. Zene: Szikora Róbart, rendezte Cseke Péter. Az előadást pénteken és szombaton az Erkel Színházban láthatják-hallhatják.

Európa napi fesztivál a Szabadság téren

Május 8-án, vasárnap ingyenes családi és gyermekprogramok, koncertek, interaktív játék, gyerekjóga, bábelőadás és EU-s információk is várják majd az érdeklődőket Budapesten, a Szabadság téren; a legkisebbek számára pedig babapihenőt is biztosítanak a szervezők. Fellép többek között a Kaláka együttes, a Mrs Columbo és a The Biebers is, a napot pedig a Kiscsillag koncertje zárja. A fentiek mellett a hagyományos futóversenyt is megrendezik – idén már 18 kilométer lesz a táv. 

Ingyenes programok az egész családnak

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/etyekipiknik