Új választást követeltek a keddi, nyilvános képviselőtestületi ülésen a gödiek. Végül a képviselők mégis megszavazták Balogh Csaba ismételt felfüggesztését.

A már-már követhetetlen gödi sztori kedden botrányosan folytatódott. Nyilvános képviselőtestületi ülést tartottak, ahová több helyi lakos is elment, akik árulónaknak nevezték Fülöp Zoltánt. Jelenleg ő az az LMP-s alpolgármester, aki a települést vezeti, miután egy hónappal ezelőtt a képviselőtestület felfüggesztette a polgármestert.

Fülöp Zoltán, Göd LMP-s alpolgármestere, őt árulózták le az összegyűlt emberek – Fotó: god.hu

A lakosok miatt többször is meg kellett szakítani az ülést, ahol végül megszavazták a momentumos polgármester, Balogh Csaba ismételt felfüggesztését.

A BudaPestkörnyeke.hu cikkeit a gödi konfliktusról ide kattintva tudod elolvasni.

A lakók a nyilvános ülésen új választást követeltek, illetve többször is azt kiabálták: “áruló, takarodj!” – írja  az Azonnali.hu.

A BudaPestkörnyeke.hu is megírta, hogy a gödi balhé már hónapok óta tart  személyi konfliktusok miatt. Az október 13-i önkormányzati választás óta a képviselőtestület többségét adó ellenzéki koalíció tagjai, a Momentum, a DK, az LMP és Jobbik között eszkalálódtak. Az LMP-s és DK-s alpolgármesterek, Fülöp Zoltán, illetve Lőrincz László politikailag és emberileg alkalmatlannak nevezték Baloghot a polgármesterségre, míg Balogh szerint az alpolgármesterek nem dolgoznak megfelelően.

A konfliktus odáig fajult, hogy a Balogh Csabával szemben álló pártok külön frakciót alapítottak, és a 12 tagú testületben a polgármesterrel szemben álló 8 képviselő megszavazta, hogy a város vezetője ellen fegyelmi eljárás induljon a veszélyhelyzet alatt hozott döntései miatt.

Újra felfüggesztették Balogh Csabát

Fülöp Zoltán (LMP) és Lőrincz László (DK) alpolgármester, őket akarta alkalmatlanság miatt leváltani a polgármester – Fotó: ATV

Most újabb fegyelmi eljárás indult ellene, a beadványt benyújtó DK-s Lőrincz László több dolgot is sérelmezett: szerinte egy június 29-i ülésen Balogh Csaba többször megfenyegette a képviselőket azzal, hogy jogi következményei lehetnek annak, ahogyan a képviselők szavaznak az egyes napirendi pontokról, emellett Balogh Csaba a július 17-i ülésen több, Lőrincz szerint a testület kompetenciájába tartozó kérdésről nem rendelt el szavazást, és egyes képviselőtestületi határozatokat is később írt csak alá, mint azt a határozat szövege előírta.

Ez utóbbira hivatkozva Lőrincz azt is javasolta, hogy a tavaly október 13-a utáni összes képviselőtestületi ülésen született döntés végrehajtását vizsgálják ki.

Mind a Balogh Csaba elleni fegyelmi eljárás elindítását, mind a korábbi önkormányzati döntések kivizsgálását megszavazta a testület. Míg a momentumos Varga Viktória és Andrejka Zombor, illetve a momentumosokkal egy frakcióban ülő, független, de egyébként a Párbeszéd támogatta Hlavács Judit tartózkodott, addig az összes többi képviselő pártállástól függetlenül igent nyomott a beadványra.

Kiemelt kép: Balogh Csaba, Göd momsntumos polgármestere