Békésen alszik a család az emeleten, az éjszaka közepén pedig a betörők átégetik a kiszemelt bejárati ajtót. A módszer szinte zajtalan és alig észrevehető, ezért is egyre népszerűbb.

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál hirdetésszervezőket keres. Kimagasló jutalékot fizetünk, a részletekért kattints ide!

Az egyik dunavarsányi facebookos oldalon jelent meg a hír egy fotóval, miszerint a dunaharaszti bezerédi lakópark egyik otthonába ezzel az ajtóátégetéses módszerrel törtek be.

A posztban ez áll: “Ma éjszaka a Bezerédi lakóparkban (Dunaharaszti) több helyre próbáltak betörni az alábbi módszerrel (2 helyen sikerrel jártak, az egyik sajnos a miénk volt). Műanyag bejárati ajtó megolvasztása a zár mellett és benyúlva, a belül hagyott kulccsal kinyitva a zárt ajtót. Csak kevésbé lenyomozható dolgokat vittek el, táska, pénztárca, ékszer, óra. Telefon, tablet, laptop, bár ugyanott voltak, nem érdekelte őket. Ezalatt az emeleten aludt a család.” – írja a posztoló.

A bejegyzéshez többen hozzászóltak. Volt aki arról írt, hogy az ilyen típusú ajtók úgynevezett PDE-műanyagból készülnek. Ez égés közben, már kis mennyiségben is nagyon büdös szagot áraszt, könnyen megérezhető a házban – persze csak akkor, ha átégett az ajtó.

Mások arra figyelmeztetnek, hogy a pesti agglomerációban több helyen is használják ezt a módszert a betörők. Szerintük úgy lehet ez ellen védekezni, ha az ajtó fölé füstérzékelőt szerelnek.

Azt is sokan elmondják, hogy a bejárati ajtóban soha sem szabad kulcsot hagyni, illetve hasznosabb más típusú, erősebb bejárati ajtót építeni a házba.

A friss betörési statisztikák alapján Dunaharaszti nincs a 10 legproblémásabb agglomerációs település között. A szomszédos Szigetszentmiklós azonban Budapest környékén az ötödik legfertőzöttebb település az ingatlanbetörések számát tekintve.

A budapesti agglomeráció legveszélyesebb települései – friss betörési toplista

Kiemelt kép: Facebook