Nem volt elővigyázatos az érdi édesanya és véletlenül bezárta a kilenc hónapos kisbabáját az autóba. Szerencsére gyorsan felmérte, hogy nagy a baj és szólt a rendőröknek, akik pillanatokon belül kiérkeztek és betörték az autó ablakát. Néhány napja egy kisbuszban „felejtett” egy óvodás kislányt a sofőr, a gyermekre ájultan találtak rá, sajnos nem tudták megmenteni az életét.

Bezárta a saját gyermekét

Egy kétségbeesett, aggódó édesanya hívta a rendőrséget június 21-én. Elmondta, hogy kislányát a hátsó ülésen lévő hordozóban rögzítette, a kulcsot az ülésre tette, az ajtót pedig bezárta, mire azonban a sofőrszékbe ült volna a központi zár lezárta az autót, gyermeke a kocsiban rekedt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Betörte a rendőr az ablakot

Balázs Gyula őrmester érkezett a helyszínre, aki azonnal betörte a gyermektől legtávolabb eső ablakot, nyitotta az ajtót, majd az utastérben kikapcsolta a kicsi biztonsági övét, így édesanyja kiemelhette az autóból. Szerencsére nagyobb baj nem történt, a kislányhoz mentőt hívtak, megfigyelésre kórházba vitték. 

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Buszban rekedt kisgyermek

Alig két hete történt, hogy döbbenetesen felelőtlen volt az a kunhegyesi 56 éves buszsofőr, aki úgy zárta be a kisbuszt, hogy nem nézte át. Az óvodába vitte a tiszaderzsi gyerekeket, egy kislány azonban nem szállt ki, ő egész nap a tűző napon felforrósodott járműben volt, életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Meghalt a forróságtól a gyermek

A kislány élettelen testét délután fedezték fel, azonnal mentőhelikopterrel kórházba szállították, a Debreceni Gyermekklinikán napokig küzdöttek az életéért, ám végül nem sikerült megmenteni, a szervezete feladta a harcot. 

Megszólalt egy ügyvéd

A kislány tragédiája kapcsán megszólalt egy ügyvéd is, aki elmondta, mind az óvoda, mind pedig a sofőr felelősségre vonható. “Az elmondások alapján a sofőrnek talán annyi felelőssége lehet, hogy nem győződött meg róla, hogy a busz teljesen üres és egy gyermek sincs rajta” – mondta a Tényeknek az ügyvéd, aki azt is hozzátette, a sofőr maximum 5 évet kaphat, ha a bíróság úgy ítéli meg.

Járókelők mentették meg a gyermeket Gödöllőn

A gödöllői Stop Shop előtti parkolóban négy évvel ezelőtt a járókelők mentették meg egy kislány életét. Az autóban hagyott gyermeknek 20 perc után már sírni sem volt ereje, beszorult a feje és magára is húzta a biztonsági övet. Az utolsó pillanatban mentették meg úgy, hogy elkezdték kerestetni a gyermek anyját.

Még az anyának állt feljebb

Egy segítő azt mondta, hogy amikor megjött az anya felháborodott a történteken, mondván miért aggodalmaskodnak az autó körül, ő ismeri a gyerekét. A felelőtlen anya helyett annak, aki észrevette a napfénytől átmelegedett autóban síró gyermeket, helyén volt az esze, hiszen 2017 nyarán a Pólus Centernél hagytak a tűző napon parkoló autóban egy öt éves gyermeket. Szerencsére észrevették, őt a rendőrök szabadították ki.

Nem akarta felébreszteni

Fóton a fóti áruház parkolójában is történt egy hasonló eset. Akkor az anya azt mondta, hogy nem akarta felébreszteni az alvó kicsit, ezért hagyta az autóban. Abba viszont nem gondolt bele, hogy a 30 fokos hőségben az autó utasterének a hőmérséklete alig húsz perc alatt elérheti az 50-60 Celsius-fokot is.

Pokoli hőség a járműben

Egy jármű belső hőmérséklete a napon jelentősen megemelkedik. Ha kint például 20 °C van, az autóban 5 perc után 26 °C, 60 perc után pedig 46 °C. Egy 34 fokos kánikulában 5 perc alatt 40 fokra is felkúszik a hőmérő higanyszála, egy óra elteltével pedig halálos, 62 fokot mérhetünk az autóban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció