Döbbenetesen felelőtlen volt az a kunhegyesi 56 éves buszsofőr, aki úgy zárta be a kisbuszt, hogy nem nézte át. Az óvodába vitte a tiszaderzsi gyerekeket, egy kislány azonban nem szállt ki, ő egész nap a tűző napon felforrósodott járműben volt, életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Felelőtlen sofőr

Döbbenetes, hogy vannak olyan sofőrök, akik kisgyerekekkel foglalkoznak, mégsem vállalnak semmilyen felelősséget. Az 56 éves férfi beültette a gyerekeket a kisbuszba és elvitte őket óvodába. Sajnos nem nézett körül, mielőtt lezárta a buszt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hőgutát kaphatott a kislány

Egy 4 éves kislány valamiért nem szállt ki a buszból, a sofőr pedig rázárta az ajtót. Az eset tegnap, kedd reggel történt, egész nap szikrázóan sütött a nap. Az átforrósodott járműben a kislány hőgutát kaphatott, mert amikor megtalálták, már életveszélyes állapotban volt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kórházban ápolják

A gyermeket jelenleg a Debreceni Kórházba ápolják, az Országos Mentőszolgálat a következőket írta az üggyel kapcsolatban a Blikknek: „A mentők helyszíni ellátás után egy négyéves kislányt szállítottak életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel kórházba.”

Nincs túl az életveszélyen

Telefonon sikerült elérni a gyermek édesanyját, aki párjával épp a kórházba tartott. Az anyuka könnyek között mondta el, hogy lánya még mindig nincs túl az életveszélyen.

Egész nap a buszban volt

Úgy tudni, a kislány reggel fél 8-tól délután 3-ig volt a buszban, amely egyébként minden nap felveszi az óvodához közeli településekről a gyerekeket, hogy az érintett intézménybe szállítsa őket.

Kihallgatták a rendőrök

A lap megkereste a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságot, akiktől az alábbi választ kapták: A Karcagi Rendőrkapitányság 2022. június 7-én foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség miatt hivatalból indított eljárást. Az esemény körülményeinek értékelését követően a nyomozók egy 56 éves kunhegyesi lakost gyanúsítottként kihallgattak.

Kisbaba az autóban

Tegnap írtuk meg, hogy autóba rekedt egy 3 hónapos kisfiú, miután a kocsi központi zárja elromlott. A keszthelyi tűzoltók üvegtörő kalapáccsal törték fel a járművet, így tudták kiemelni a 3 hónapos Barnabást.

Magára hagyták a gyereket

2020 őszén a 34 éves férfi és 37 éves felesége három gyermekükkel érkeztek Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőre. A szülők az állatpark közelében parkoltak le autójukkal, amelyben a 14 éves lányukat több órára magára hagyták. Az apa a család távozása előtt az elektromosan működő ablakokat felhúzta, az autót központi zárral lezárta.

Egy járókelő értesítette a rendőröket

A rendőrséget egy arra járó értesítette arról, hogy egy tűző napon parkoló, lezárt autóban tartózkodó lány kért tőle segítséget, mert rosszul van, nem kap levegőt. A lány belülről, segítője kívülről próbálta kinyitni az ajtókat, de nem sikerült. Végül a rendőrök emelték ki a lányt az autóból, miután egy civil villáskulccsal betörte az ablakát.

Kórházba vitték

A fiatalt a mentők kórházba vitték. A mentés után érkeztek meg a szülők, akik azt mondták, nem gondolták, hogy ilyen baj történhet, és azt hitték, hogy a lezárt autó ajtaját a lány ki tudja nyitni belülről.

Sírni sem volt ereje a gyereknek

2018 nyarán a gödöllői Stop Shop előtti parkolóban találtak egy autóban hagyott kislányra a járókelők. A nagy melegben a kicsi megfulladhatott volna. Az autóban hagyott kislánynak 20 perc után már sírni sem volt ereje, beszorult a feje és magára is húzta a biztonsági övet, az utolsó pillanatban mentették meg a járókelők úgy, hogy elkezdték kerestetni a gyermek anyját  – mesélte egy mentésben részt vevő édesanya.

Kiszabadították a rendőrök

Egy másik egyik segítő azt írja a Facebookon, hogy amikor megjött az anya felháborodott a történteken, mondván miért aggodalmaskodnak az autó körül, ő ismeri a gyerekét. Az kétségtelen, hogy annak, aki észrevette a napfénytől átmelegedett autóban síró gyermeket helyén volt az esze, hiszen 2017 nyarán a budapesti Pólus Centernél hagytak a tűző napon parkoló autóban egy 5 éves gyermeket. Szerencsére észrevették és a rendőrök kiszabadították.

Ilyen egy forró autó. Te kibírnád?

Az alábbi videó arról szól, hogy az önként jelentkező felnőtt embereknek 100 dolláros pénzdíjat ajánlottak fel, amennyiben képesek 10 percet eltölteni csukott ajtókkal és ablakokkal egyfelforrósodott autóban. Az akcióval arra akarták felhívni a figyelmet, hogy senki ne hagyja a gyerekét a járművébe zárva még akkor sem, ha például csak néhány percre ugrik be egy boltba. És hogy akadt-e, aki kibírta a 10 percet? A videóból kiderül. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a videó

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Youtube