Ismét segítségre van szüksége Zente családjának, ugyanis az SMA-s kisfiú és családja autója egy baleset során használhatatlanná vált. Mivel nincs autójuk, ezért a család újra a lakosság segítségét kérte.

Karamboloztak

Balesetet szenvedett az SMA-s Zente és családja – írja a Ripost.

Tönkrement az autójuk

A baleset következtében a családi autó tönkrement, de szerencsére sem a kis Zentének, sem a családjának nem esett baja, csak anyagi károk keletkeztek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Nem ők hibáztak

Mint kiderült, a baleset nem a család hibájából történt, de sajnos mégis balesetet szenvedtek. Mivel az autójuk tönkrement, így veszélybe került az SMA-s Zente gyógyulási folyamata.

Nem egyszerű az utazás

Zente kezelésére több segédeszközt és kerekesszéket is használnak, ezért egyáltalán nem egyszerű megoldaniuk a kisfiú utaztatását, főleg, hogy még ott vannak a saját dolgaik is. Így nem egyszerű számukra a közlekedés.

Segítséget kért

A kicsi Zente anyukája a Facebookon kért segítséget, hogy mielőbb autóba tudjanak ülni, és el tudjanak menni a kötelező kezelésekre. Hamarosan ugyanis Budapestre kell utazniuk a Bethesda Gyermekkórházba.

Több helyre is kell nekik az autó

„Nem mi voltunk a hibásak és aki belénk jött rendkívül korrekt volt. Folyik a biztosítói eljárás, de ez a lényegen jelenleg nem változtat. Nincsen hadra fogható autónk, viszont jövő héten, azaz június 22-23-án Budapestre kell utazunk a Bethesda Gyermekkórházba kontrollra, illetve ha addig sem rendeződik a kifizetés, javíttatás, akkor július 4-11-ig Olaszországba, ahova az elengedhetetlen segédeszközök beszerzéséért utazunk” – írta bejegyzésében a kétségbeesett édesanya.

Tökéletes állapotú autóra van szükségük

“Ezért keresünk Pécsen vagy környékén bérelhető tökéletes műszaki állapotban lévő nagyobb autót (egyterű vagy kisbusz), amibe beférnek a segédeszközök és a kerekesszék, plusz a személyes holmink” – írta a posztban.

Már állami támogatás is van az SMA gyógyszerre

Mint korábban beszámoltunk róla, a Nemzeti Egészségbiztosítás Alapkezelő engedélyezte, hogy egyedi méltányossággal itthon is elérhetővé tegyék a 700 millió forintba kerülő, Zolgensma nevű génterápiás gyógyszert, ami képes kezelni az SMA-betegséget. Az új megállapodásnak köszönhetően a gerinc eredetű izomsorvadásban szenvedő betegek könnyebben tudnak majd hozzájutni a nélkülözhetetlen kezelésükhöz.

Zente volt az első

Az ország akkor ismerhette meg a ritka, gerinc eredetű izomsorvadásos (SMA) betegséget, amikor 2019-ben a  másfél éves SMA-beteg Zente családja adománygyűjtésbe kezdett, hogy megvásárolhassák a 700 milliós gyógyszert. A pénz sikeresen összegyűlt, a gyűjtés pedig láncreakciót indított el: újabb SMA-beteg gyerekek családjai kezdtek adománygyűjtésbe, hogy kiválthassák a méregdrága gyógyszert. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Íme a család teljes bejegyzése

Kiemelt kép: Zente és édesanyja – Forrás: Bethesda Gyermekkórház