Egy autóbusz és egy személygépkocsi karambolozott szombaton reggel a Pest vármegyei Kókán. A tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a sofőrt, majd átadták a mentőknek. A Kókai Önkéntes Tűzoltó Egyesület megrázó képeket készített a helyszínen, a fotókat cikkünkben láthatják.

Reggeli riasztás

„Március 25-én reggel, 6.28-kor kaptuk a riasztást, hogy a Pest vármegyei Kókán a Dózsa György úton egy autóbusz személygépkocsival ütközött. A baleset a Polgármesteri Hivatal előtti kanyarban történt” – adta hírül Facebook-oldalán a Kókai önkéntes tűzoltó egyesület. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Árokba vágódott a személyautó

Az ütközés után a személyautó az árokban kötött ki, a kiérkező tűzoltó-egységek a járművet áramtalanították és a sofőrt feszítővágó segítségével kiszabadították.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Átadták a mentőknek

A jármű vezetőjét ezt követően átadták a mentőknek, akik megkezdték az ellátását.

A busz bal eleje ütközött az autóval


Ennyi maradt az autóból

Még tart a műszaki mentés


Hármas karambol az Alagútnál

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy kedden késő este hármas karambol történt az Alagútnál, mely során egy Toyota pick-up az oldalára borult. A baleset körülményei nem igazán nevezhetők átlagosnak, mivel a Toyota Hilux sofőrje a rendőrök elől próbált menekülni, eközben hajtott át nagy sebességgel a piros jelzésen. Ráadásul a menekülés még a pesti oldalon kezdődött, azaz a fiatalember áthajtott a közúti (civil) forgalom elől lezárt Lánchídon, majd az Alagúton is. 

Átszáguldott a piroson

Ezután ért az Attila úti jelzőlámpás csomóponthoz, itt átszáguldott a piroson, csak éppen a Vérmező irányából akkor ért oda egy autómegosztós Skoda Citigo, amely a Toyota jobb oldalának ütközött.

Oldalára borult a pick-up

A pick-up megpördült, az oldalára borult, majd több métert csúszott, végül hátuljával a Krisztina körút felől érkező, a pirosnál álló Volkswagen kombi taxi elejének csapódott. A Toyota vezetője először az utastérben található hordozható lámpával belülről próbálta kitörni a szélvédőt, majd miután rájött, hogy ez nem fog működni, kitalálta, hogy inkább mégsem akarna kiszállni… A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: Kókai önkéntes tűzoltó egyesület.