Filmbe illő autós üldözésnek lehettek tanúi az autósok délelőtt az M2-es autóúton, ahol rendőrök vad hajszában üldözték az előlük menekülő Mercedest. A sofőrt hosszú kilométereken keresztül üldözték, közben egy rendőrautó is összetört.

Ez az előzmény

A Mercedest megpróbálták leinteni a zsaruk, ő azonban nem állt meg, hanem nagy gázzal tovább hajtott. A rendőrök természetesen utána eredtek, a szemtanúk szerint a sofőr irgalmatlan tempóban próbálta lerázni üldözőit. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem foglalkozott senkivel

„Nem hiszem, hogy az a sofőr nézett bármit is, mert nagyon ment. Nem igazán volt tekintettel rendőrre vagy éppen másra” – mondta egy arra haladó szemtanú a Borsnak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Itt állították meg a sofőrt

Nekiment az őt üldözőknek

A Mercedes olyannyira vérmesen hajtott, hogy még az egyik rendőrautóra is ráhúzta a kormányt és nekiment az őt üldözők egyikének. Egy másik szemtanú szerint mind a két kocsi össze volt törve.

Sportautó volt

„A rendőrautó eleje és a Merci eleje is meg volt zúzódva, ránézésre nem volt súlyos sérülés. De nagyon reméljük, hogy senki nem sérült meg a balesetben, csak anyagi a kár” – tette hozzá a másik szemtanú. Ő hozzátette, hogy úgy látta, a kocsiban sportülések vannak.

Nem olcsó

„Szerintem a kocsit külföldről hozták be, de úgy látszott, hogy sportüléses, dupla kipufogós, tehát valószínűleg megy, mint a veszedelem. Közel 200 lóerő környékinek saccolnám. Nem olcsó ez a típus, még ebben a nagyjából 10 éves évjáratban is körülbelül 5 millió forintba kerül”.

Körbevették a rendőrök

Nem volt rajta rendszám

A kocsin nem volt hátsó rendszám, emellett úgy tudjuk: a sofőrt már korábban eltiltották a vezetéstől. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy valaki megsérült-e az üldözés során, illetve, hogy a férfi miért menekült a zsaruk elől.

Ezt mondják a rendőrök

Mivel az ügyben rendőr is érintett, a Bors felkereste az illetékes hatóságot, a Központi Nyomozó Főügyészséget. „A megkeresésével kapcsolatban tájékoztatom, hogy hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást folytat. A nyomozás kezdeti szakára figyelemmel azonban bővebb tájékoztatás jelenleg nem adható” – válaszolták.

Korábbi eset

Ahogy írtunk róla, vádat emeltek a 25 éves férfi ellen, aki amikor a rendőrök igazoltatni akarták, menekülni kezdett, egy vasúti sínhez érve pedig felborult. A rendőrök az utolsó pillanatban mentették ki a járműből, amely felé vonat közeledett.

Üldözőbe vették

A rendőri intézkedés alól kivonta magát, ezért a járőrök üldözőbe vették, majd elvesztette az uralmát a jármű felett, letért az úttestről és a vasúti sínekre sodródott, ott borult fel. A közeledő vonat egyébként már nem tudott megállni, a síneken maradt autót maga alá gyűrte.

Pénzbüntetést is kapott

A kerületi ügyészség indítványa alapján, a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozott érdemi döntést, a férfival szemben büntetővégzéssel 260 óra közérdekű munkát, valamint 200 000 forint pénzbüntetést szabott ki, továbbá 2 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. – írta az Infostart. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Majer Attila, Prontvai Ádám