A pomázi rendőrök eredtek a nyomába és fogták el azt a 24 éves nőt, aki a zsaruk többszöri jelzésének ellenére sem volt hajlandó megállni autójával. Jogosítvány nélkül, vezetéstől eltiltás hatálya alatt akart meglépni, -nem sikerült. Az autósüldözésről videó is készült, amit a cikk végén találsz.

Vasárnap látták meg az úton a rendőrök a nőt

A rendőrség közlése szerint nem mindennapi üldözés vette kezdetét 2023. február 5-én reggel Budakalászon. Egy, a 11-es út felé közlekedő személygépkocsi sofőrjére kapták fel a fejüket a zsaruk, rémlett nekik, hogy korábban már intézkedtek vele szemben, akkor jogosítvány nélkül, vezetéstől eltiltás hatálya alatt ült a volán mögé. Nem volt ez másként most sem. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem állt meg a zsaruknak a sofőr

A rendőrök hang és fényjelzéssel megállásra szólították fel a nőt, ő azonban erre fittyet hányva megpróbált menekülni. Több kapitányság több egysége, egészen Dunakesziig autózott utána, időközben a sofőr érintőlegesen egy szolgálati autónak ütközött, defektet kapott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az autó utasa meglépett

Mit sem törődve ezzel kilométereken keresztül nyomta tovább a gázt, az ámokfutás akkor ért véget, amikor lesodródott az útról és egy árokba hajtott. A nő és utasa kipattantak az autóból, és futva menekültek tovább a rendőrök elől, -a balesetben senki nem sérült meg. A nyomukban lévő egyenruhások T. Annát egy lakóparkban érték utol és elfogták, az autó utasát még keresik.

Beismerte tettét a nő

A 24 éves nő kihallgatásán beismerő vallomást tett, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Felelősségét nem vitatta, elismerte a baleset okozását, és azt is, nincs jogsija, korábban el is tiltották.  

Eljárás indult ellene

A Dunakeszi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az őrizetbe vett nővel szemben cserbenhagyás vétsége, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, letartóztatását kezdeményezték.

Budapesten is autós üldözés volt nem rég

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, autós üldözés volt janurában a fővárosban is: a 10. kerületben kezdődött, majd a 9. kerületben folytatódott. A helyszínen a BudapestKörnyéke.hu tudósítója is ott volt, aki lapunknak elmondta, mi történt pontosan.

Igazoltatni akarták

A kőbányai rendőrök január 12-én délelőtt egy személygépkocsi vezetőjét akarták igazoltatni Budapest 10. kerületében, a Száva utcában, mert arról érkezett bejelentés, hogy a férfi egy nőt üldöz.

Telibe találta a Suzukit

A rendőrök elől menekülő Opel az Ecseri úton kisodródott, a sofőr elrántotta kormányt, majd egy parkolóban telibe találta a Suzukit, ami nekicsapódott a BMW-nek.

Villanyoszlopnak csapódott

Az Opel ezután áttért a bal oldalra és a felsővezetéket tartó acél villanyoszlopnak ütközött. Az utána érkező Skoda rendőrautó pedig már nem tudott megállni és az Opel bal oldalának ütközött.

Megpróbált elmenekülni

A megállítani kívánt gépkocsi vezetője megpróbált elfutni, de a rendőrök elfogták. Kiderült, hogy a 29 éves férfi nem rendelkezik jogosítvánnyal, korábban el is tiltották a járművezetéstől, és rongálás miatt körözték. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videó is készült a Pest megyei ámokfutásról:

Kiemelt kép: részlet a videóból