Manapság már nem feltétlenül kell otthagyni Budapestet, ahhoz hogy egy gyerekneveléshez is alkalmas, nyugodt és csendes helyet találjunk. Páratlanul gazdag és különleges a hazai lakópark kínálat Budapesten és környékén, ezek közül mutatjuk be a szerintünk legkiemelkedőbbeket, igaz nem a legolcsóbbakat. A négyzetméterárak bőven 1 millió felett vannak, a legtöbb lakás már akkor elkelt, amikor kész sem volt. Úgy tűnik van van egy olyan társadalmi réteg, amelyiknek nem gond akár 100 milliót is kifizetni egy 60 négyzetméteres lakásért.

Több mint 100 új lakópark

Az utóbbi években csak Budapesten és vonzáskörzetében több mint 100 új lakópark épült. Ezek az újonnan épülő társasházak nagy hangsúlyt fektetnek a közösségi terek és igényes szolgáltatások kialakítására, amivel kényelmesebbé tehetik az ott lakók mindennapjait.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Még mindig Rózsadomb a legjobb hely

Rózsadombról a belváros is nagyon gyorsan elérhető és közben nem kell lemondani a nyugodt, csendes zöld környezetről sem. Mindig is Rózsadomb számított az egyik legnépszerűbb és legfelkapottabb helynek és ez azóta sem változott. Több luxuslakópark is található ezen a környéken, viszont a kereslet is nagyon nagy rájuk.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A legdrágább kerületek

Összeségében egyértelműen Buda viszi a prímet, de az első hely mégsem egy budai kerületé, hiszen a Budapesti Lakáspiaci Riport adatsorát átnézve, az 5. kerület a legdrágább Budapesten. Ezután következik csak a budai dominancia az 1. a 2. és a 12. kerülettel, ezeknél a kerületeknél mind 1 millió forint/négyzetméter felett van az átlagár. Ezután következik még két belvárosi kerület, a 6. és a 7., ahol 900 ezer forint környékén mozognak az árak.

A legnépszerűbb kerületek

Ha nem a legdrágább, hanem a legnépszerűbb kerületeket keressük, akkor a 13., a 11. és a 14. kerületet kell megemlíteni. A lakásvásárlók körében legnépszerűbb három kerület egyaránt a középmezőnybe tartozik az ár alapján meghatározott listán. Népszerűség tekintetében itt is érdemes kiemelni még a 6. és a 7. kerületet, amelyek itt is egyből az élmezőny után következnek.

Sun Hill Residence

Ez a 2018-ban átadott rezidencia Buda belső felében, az 1. kerületi Naphegyen található. Számos szolgáltatás vehető igénybe ebben a lakóparkban: biztonsági szolgálat, wellnessközpont és kávézó is van. A Sun Hill Residence-ben 51 lakás található, a méretük pedig 35 és 75 négyzetméter között mozog.  Egy nemzetközi csapat felelt a tervezésért és érdemes kiemelni a kilátást, hiszen a Budai Vár, a Sándor-palota, az Erzsébet híd és a Gellért-hegy látványa várja a lakókat.

Visszafogott stílust hirdet a Sun Hill Residence

Palazzo Dorottya

Még 1825-ben építettek a belvárosban egy palotát, amit egy rekonstrukció után 2009-ben Palazzo Dorottya néven adtak át és jelenleg Budapest legdrágább lakóparkja. Ez a modern palota az 5. kerületben a Lánchíd és a Váci utca között helyezkedik el, az épületben 87 luxuslakás található, de vannak irodák és üzletek is ott. Természetesen a Palazzo Dorottya is számos szolgáltatást nyújt az ott lakóknak: 24 órás portaszolgálat, konditerem, olasz étterem, szauna, mélygarázs.

Belváros szívéban a Palazzo Dorottya

Allure Residence Budapest

A lakópark a 9. kerületben található a Művészetek Palotája és a Nemzeti Színház szomszédságában, mindössze egy sarokra a Duna-parttól. Az Allure Residence Budapest 2018-ban került átadásra és 520 új, napfényes, kényelmes otthont kínál a lakást keresők számára. A lakóparkban 37-90 m2-es lakásokból lehet válogatni, de mélygarázst, üzlethelyiségeket és tágas közösségi tereket is tartalmaz az Allure.

Modern épület az Allure Residence

Etheles Park, Budakeszi

Budapest környékén is található egy nagyon menő lakópark, ehhez mindössze csak Budakesziig kell utaznunk. Az Etheles Parkot Ekler Dezső és a csapata tervezte, a kialakításnál fontos szempont volt az előremutató technológia használata, a gazdaságosság, az alacsony energiaszükséglet és a legmodernebb prémium anyagok. A lakópark 5 egységes társasházat tartalmaz, nettó 130 négyzetméter alapterülettel, a házrészek ikerházként illeszkednek össze.

Modern ikerházakból áll az Etheles Park

 Hermann Villa

A 2. kerületben több luxuslakópark is van, de ezek közül a Hermann Villa a leglátványosabb. A társashát Pasarét határában helyezkedik el, kellő távolságra a főúttól, tehát nagyon optimális az épület elhelyezkedése. A Hermann Villa a harmadik legdrágább lakópark Budapesten, ahol átlagosan 1 530 620 forintos négyzetméteráron kaphatunk egy lakást.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyönyörű teraszok a Hermann Villa lakóparkban

Kiemelt kép: Hermann Villa lakópark – Forrás: hermannvilla.hu