A BRFK és a BKK munkatársai ezúttal az 51-es villamos vonalát ellenőrizték, kirívó jogsértéssel nem találkoztak.

Rendszeres ellenőrzések

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében a fővárosi közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Legutóbb 2021. július 1-jén tartottak ellenőrzést az 51-es villamos vonalán, a megállóhelyeken és azok környékén. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Reggeltől estig tartó akció

A kora reggeltől estig tartó akció során a rendőrök a villamoson nem találkoztak jogsértéssel; csupán egy emberrel szemben tettek szabálysértési feljelentést, mert a megállóban fogyasztott alkoholt.

Ellenőrzés az 51-es villamoson:

Megállók és környéke

A többi intézkedés a megállóhelyek környékén közlekedő autósokat érintette; egy alkalommal szabtak ki közigazgatási bírságot a biztonsági öv használatának elmulasztása, egy-egy esetben pedig helyszíni bírságot lejárt műszaki, illetve jogosítvány hiánya miatt.

Biztonság

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát.

Kapcsolódó:

Még várhatók ilyen ellenőrzések

A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve további hasonló ellenőrzések várhatóak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu videorészlet