Elég csak a lapáttal foglalkozni, vagy az egész rendszert cserélni kell? Honnan tudhatjuk, hogy mindenképpen újat kell felszerelni? Az autó egyes alkatrészeire, berendezéseire kiemelten oda kell figyelni, hogy mindig tökéletes állapotban induljunk útnak. Az ablaktörlő kiemelten fontos, hogy a szélvédőn keresztül megfelelő legyen a kilátás.

Egyértelmű jelek utalnak a cserére

Szerencsére nem olyan nehéz rájönni, hogy bizony elérkezett a lapát, ablaktörlő cseréjének ideje. Vannak olyan feladatok, amelyeket időszakosan el kell végezni egy járművön. A gumicsere mellett ezeket is meg lehet oldani a Gumiflex segítségével. Azt, hogy egy alkatrész elhasználódott, sokszor könnyedén meg lehet állapítani. Ha már nem látunk át megfelelően a szélvédőn, akkor az két okra vezethető vissza: vagy sokat romlott a szemünk hirtelen (ez a valószínűtlenebb), vagy az ablaktörlő már nem töröl rendesen, kezdi megadni magát.

Ehhez sajnos semmilyen rendkívüli eseménynek nem kell történnie. Még a minőségi darabok is képesek egy szezon után csíkot húzni, de nem csak ez az egyik kellemetlenség érhet minket. Egy elhasználódott ablaktörlő még karcolhat is, ami általában a hátsónál fordul elő, mivel arról szokás a leginkább elfeledkezni. A nem megfelelő tisztítás eredménye az lesz, hogy másképp fog törni a fény a szélvédőn, ami kifejezetten zavaró tud lenni, pláne sötétben, éjszaka.

Ha ezt tapasztaljuk, akkor ne késlekedjünk, azonnal a csere mellett kell dönteni. Szerencsére ez ma már könnyedén megoldható, mivel egy új ablaktörlő beszerzése igazán egyszerű feladat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bármelyik megfelel majd az autó számára. Vannak bizonyos szempontok, amelyekre oda kell figyelni, és a minőségre is nagy hangsúlyt kell fektetni.

Hogyan válasszunk új ablaktörlőt?

Még mielőtt leveszünk egyet az áruház polcáról, érdemes alaposan megvizsgálni az adott terméket. Az első szempont az, hogy egyforma méretű legyen azzal, ami most is az autón található. Sokszor már itt megakadhat a folyamat. Találkozhatunk hagyományos keretes lapátokkal és flexi lapátokkal is. A legegyszerűbb megoldás az, ha már itt kikérjük szakember segítségét, aki napi szinten old meg hasonló igényeket.

Az ablaktörlő cseréje során érdemes figyelmet fordítani például az ablakmosóra is. A fúvókák tisztítása egyszerűen megoldható ecetes vízzel, a beállítások pedig egy vékony tűvel profin elintézhetők.

Rendszeresen ellenőrizzük az állapotát

Az ablaktörlő sokszor nagy terhelésnek van kitéve. Esős időben szinte megállás nélkül használjuk. Az ősz beállta és a tél közeledte egy kiemelt időszak lesz a berendezés számára. Ezért is fontos, hogy már most megtegyük a szükséges lépéseket, vigyük el egy szakemberhez a járművet, aki az ablaktörlő mellett az egész autó fontosabb alkatrészeit átnézi.

Ezzel megelőzhetjük a komolyabb hibák kialakulását, az ablaktörlő mindig megfelelően fog működni és nem kell amiatt aggódni, hogy nem látunk át rendesen a szélvédőn.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: gumiflex.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.