A kijárási korlátozás Pest megyére is vonatkozó megszűnését követően ma délben megnyit hazánk első és egyetlen autós szafari parkja Szadán. A park területére kizárólag nem nyitott tetejű autóval hajthatunk be, ahol közelről csodálhatjuk meg a zsiráfokat, elefántokat, tevéket, lovakat, szamarakat és a család legkülönlegesebb tagjait, a zebmárokat.

Magyarország két legnagyobb utazó cirkusza, a Magyar Nemzeti Cirkusz és a Richter Flórián Cirkusz közel 100 állatával jelenleg téli szállásán, egy 5 hektáros területen állomásozik Szadán. A gyönyörű környezet és az egzotikus állatpark páratlan lehetőséget nyújt a biztonságos szabadtéri élményre, írják – írja a 24.hu.

Természetesen járványügyi szempontból is minden előírásnak megfelelően nyitja meg kapuit a Magyar Nemzeti Cirkusz Szafari Parkja.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Szigorú szabályokat hoztunk, hogy mindenki 100 százalékos biztonságban tudjon kikapcsolódni nálunk. Az érkező személyautókkal csak a kijelölt útvonalon lehet haladni. A parkban egyszerre csak korlátozott számú járművet engedünk be, melyek maximum 1 órát tartózkodhatnak a területen.

A bejárat előtti torlódás elkerülése végett pedig kizárólag azokat a vendégeket tudjuk fogadni turnusainkon, akik előzetesen regisztráltak online. Bizonyára sokan nem fognak beférni az elején, de minden kedves érdeklődő türelmét kérjük – foglalta össze Ifj. Richter József cirkuszigazgató.

Bár a nyitást korábbra tervezték, pont azért halasztottak, hogy semmilyen szabály, biztonsági előírás ne kerülje el a figyelmüket. Mivel hazánkban eddig nem volt ilyen jellegű szolgáltatás, rendkívül komplex feladat volt feltérképezni a lehetőségeket.

A cirkuszigazgató megköszönte Szada nagyközség polgármesterének a park megnyitását támogató határozatát. A társulat vezetője azt is elárulta, hogy munkájuk gyümölcse egy páratlanul izgalmas útvonal lett, mely során egészen közel kerülhetünk egzotikus állataikhoz.

Kiruccanásunkkal egyúttal segítséget is nyújthatunk a bevétel nélkül maradt társulat részére.

Kiemelt kép: Magyar Nemzeti Cirkusz Facebook oldala