Az autósok egyik rémálma, hogy kanyarba érkezve hirtelen két autó tűnik fel: egy a szemközti sávban, egy a mi sávunkban és mindkettő felénk robog. Ez történt a minap Maglód és Mende között a 31-es úton a pesti agglomerációban. A videó a cikkünk alján nézhető meg.

Autóba szerelt fedélzeti kamerával készült az a videó, amely egy szabálytalanul előző skodást örökített meg. A bpiautósok.hu oldalon megjelent videó készítője ezt írta a felvételhez: „Csütörtökön 10:45 körül haladtam a 31-es főúton 80-90 km/h-val Pest megyében, Maglód és Mende között, Mende felé, amikor szemben a kanyarban előztek.

A videón nem látszik, de előbb elkezdtem fékezni, csak nem intenzíven. Hozzátenném, hogy ezen a főúton rengeteg a baleset, és mindenki türelmetlen, gyorsan hajt” – írja a felvétel készítője.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Itt a BudaPestkörnyéke.hu oldalon már többször foglalkoztunk azokkal az ön,-és közveszélyes idiótákkal, akik a közlekedési szabályokat csak lehetőségként kezelik és azt gondolják, bármit megtehetnek az utakon.

Az egyik ilyen emlékezetes eset az volt, amikor egy Bárdi Autó egyik furgonja Érd környékén a 6-os úton akkor kezdett előzni, amikor egy gyerekeket szállító busz jött vele szembe.

A furgon kis híján frontálisan ütközött a bekamerázott kisbusszal. A látvány annyira sokkoló volt, hogy a felvételen a gyerekek sírása is hallatszik. A manőver után a busz sofőrje megállt, annyira nem tudott mit kezdeni a durva jelenettel. Az eset után a sofőrt kirúgták a Bárdi Autótól. A videót ide kattintva lehet megnézni.

A fedélzeti kamerák által rögzített videókat a rendőrség hivatalból vizsgálhatja, több ilyen ügyből lett már feljelentés, bírság.

Az agglomerációs utakon rengeteg idióta, a szabályokat semmibe vevő autós közlekedik. Az Egyesült Arab Emirátusokban a különböző vezetési kultúrájú országokból érkező, a maglódi esethez hasonlót művelő sofőröket úgy sikerült szabálytiszteletre bírni, hogy a főbb útvonalakra szinte kilométerenként tettek automata traffipaxokat és bekamerázták a zebrákat, kereszteződéseket. A rendőrség így szinte minden szabálytalanságot lát vagy visszanézhet, a bírság pedig 300 ezer forintnak megfelelő összegnél indul, ezzel gyorsan rendet csináltak az utakon.

Kiemelt kép: részlet a videóból