Március 25-én hétfő reggel 8-tól április 7-ig karbantartás lesz a Budakeszi úton kifelé a Labanc utcától a Szép Juhászné utcáig. Az érintett szakaszon sávlezárásra kell számítani karbantartás miatt.

Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a kimagasló jutalékod! A részletekért kattints ide!

A Budakeszi felöl érkezők jelentő menetidő növekedésre számítsanak, akár busszal, akár autóval utaznak ezen a szakaszon.

A szinte állandósult budakeszi araszolással már sokszor foglalkoztunk itt a BudaPestkörtnyéke.hu agglomerációs hírportálon, legutóbb arról írtunk, hogy a reggeli dugó némileg csillapodott a környező iskolák nyitásának összehangolásával.

Budakeszin a Nagy Sándor József gimnáziumban már évek óta 7.45-kor van a becsengetés, a szintén a településen működő Széchenyi István Általános Iskolában 8 órakor kezdenek, Budakeszi másik gimnáziumában a Prohászkában pedig 8.15-kor kezdődik a tanítás – írja a Mikisvárosunk.huelnevezésű helyi portál.

A Budakeszi úton, a Lauder Javne Közösségi Iskola is új időpontokkal kezdi a tanítást 2018. év szeptemberétől. Itt egyedi módon, bizonyos osztályok és évfolyamok különböző időpontokban kezdenek a 8 óra utáni időszakban.

A helyi lap szerint ennyi lenne a titok, mely nem oldja meg ugyan a térség közlekedési gondjait – hisz a budakörnyéki lakosság rohamos ütemben gyarapodik – de ez a kezdeményezés is azt bizonyítja, hogy apró lépésekkel is lehet eredményeket elérni.

Zárják le Budakeszit!

Korábban beszámoltunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon, hogy Budakeszin mennyire kiakadtak azon, hogy reggel és este szinte megmozdulni sem lehet a városban. Egy blogger érdekes felvetéssel állt elő: zárják le, vagy korlátozzák a Budakeszin áthaladó forgalmat.

Kapcsolódó cikk: Botrány a neten! Lezárnák Budakeszit az átmenő forgalom elől

Petíció a nagy forgalom miatt

A balhét egy petíció is megelőzte Budakeszin. Erről is beszámoltunk itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon: A településre zúduló átmenő forgalom nagysága elérte az út kapacitásának 176 százalékát és az elkövetkező években várhatóan még rosszabb lesz a helyzet. Budakeszi és a Zsámbéki-medence közlekedési helyzetének javításáért írtak petíciót az illetékes minisztériumnak, állami vállalatoknak.

Kapcsolódó cikk: Fulladozik Budakeszi, nem bírják tovább az óriási átmenő forgalmat, petíciót írtak

Az M0-ásban bíztak, nem jött be

Még tavaly októberben írtunk arról, hogy Budakeszi polgármestere, Dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia azt mondta egy fórumon, hogy Budakeszin olyan nagy a forgalom, hogy egyszerűen élhetetlen a helyzet, ezt pedig meg kell valahogy oldani. Az eddigi tanulmányok alapján Budakeszi közlekedését 50 százalékkal könnyítené az M0-ás nyugati szektorának megépítése – mondta a polgármester.

Budakeszi alpolgármestere is megszólalt a fórumon. Ohr Alajos elmondta: a település abban érdekelt, hogy a nyomvonal elég közel legyen Budakeszihez ahhoz, hogy elkerülő útként funkcionálhasson és elég távol ahhoz, hogy a lakosság nyugalmát ne zavarja.

Kapcsolódó cikk: M0-ás nyugati szektor: Nincs ideális, csak optimális nyomvonal

Időközben kiderült, az M0-ás Budakeszihez közeli szakaszából valószínűleg nem lesz semmi, azt kiviszik Zsámbék utánra és az M0-ás gyűrű majd egyszer az M100-as és az M10-es úttal fog bezáródni. Az új helyzet alapvetően újratervezést igényel a budakeszi városvezetőktől.

Kiemelt kép: Budakeszi – Fótó: BPK