Több mint egy éve semmit nem tud családja arról a nőről, aki Inárcsról tűnt el. Mária munkába indult, de oda nem érkezett meg. Lányai azóta is aggódnak érte, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat többször átvizsgálta a környéket, de semmilyen nyomot nem talált. Most Mária testvére szeretne új lendületet adni a keresésnek.

Eltűnt Mária

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy Bozsik Máriának 2022 augusztusában veszett nyoma, azóta életjelet nem adott magáról. Az asszonyt 15 és 23 éves lányai azóta is hazavárják. A kétgyermekes édesanya munkába indult Budapestre hajnalban, de oda már nem érkezett meg és vélhetően a buszra sem szállt fel. A lányok elmondták, hogy édesanyjuk Budapestre, egy idősotthonban indult dolgozni, azonban este a szokásos időpontban nem érkezett haza. „Napközben egyszer hívtam, a mobilja ki volt kapcsolva, de azt hittem, csak lemerült. Akkor estünk pánikba, amikor a következő járattal, este tízkor sem érkezett meg” – nyilatkozta egyikük.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Eltűntként kezelik

A kutatócsapatok ezt követően napokon át keresték az asszonyt, és egyre több jel utalt arra, hogy valami súlyos dolog történhetett vele. Az asszony egyik lánya attól tartott, hogy édesanyja nem magától döntött úgy, hogy otthagyja őket és félő, hogy valamilyen súlyos bűncselekmény áldozata lett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kutyákkal is keresik

„Önszántából sosem hagyott volna magunkra minket. A testvérem, Petra még mindig nem fogta fel teljesen, mi történik körülöttünk, próbáljuk tartani egymásban a lelket. Kutyás keresők érkeztek, az állatok a házunk mögötti erdőbe vezették őket, de nem találták sehol” – mondta az asszony idősebb lánya, Maggie.

Gyermekelhelyezési per

Mária az eltűnésekor a rendőrségre akart menni a munkahelye előtt, hogy intézkedjen a gyermekelhelyezési perrel kapcsolatban, ami a 14 éves lányáért zajlik annak apjával. A férfi, P. István korábban börtönben is ült. A férfi jelenleg Budapesten él. Az egyik szomszéd azt mondta, amióta Mária és a lányok elköltöztek, a férfi zárkózott lett, több zűrös üggyel. Az eltűnés után azt mondta: szerinte Mária eltűnése csak egy megrendezett jelenet.

Színre lépett a testvér

Az eltűnt nő testvére, Bozsik Péter a háttérből várta a hírt, hogy testvére egyszer csak előkerüljön. Van azonban egy elszánt, civil eltűnt kereső, Kapás Attila, aki már hat alkalommal indult eddig Mária felkutatására. A férfi, aki nem hajlandó feladni, hogy a nő nyomára bukkanjanak, felkereste a testvért, abban bízva, hogy együtt megoldhatják ezt a rejtélyt.

„Rengeteget gondolkodok”

 „Rengeteget gondolkodok, mindennap marcangolom magam rajta, hol lehet. Néha arra gondolok, hogy valahol vidáman éli az életét, és olyankor megkönnyebbülök, néha azonban az erősödik fel bennem, hogy valami baja esett, és olyankor nagyon elszomorodok” – mondta a férfi a Metropol hasábjain.

Érthetetlen az egész

 „Egy inárcsi hölgy azt állította, hogy kerékpározni látta, de egy utcabeli is azt mondta, hogy látta Máriát napszemüvegben. Ezt azonban nem tartom valószínűnek, logikátlan. Ez az egész érthetetlen! Azt sem tudjuk, hogy életben van-e” – mondja Péter,

„Máriának köszönhetem”

Kapás Attila, aki ma már elismert civil eltűnt kereső, Máriának köszönheti, hogy elindult ezen a rögös úton. „Máriának köszönhetem ezt az életformát. Korábban erdőjáró voltam, túráztam, vadászokkal jártam, így tapasztalt voltam a terepkutatásban. Amikor megláttam Mária eltűnését, úgy éreztem, hogy hátha tudok segíteni!” – mondja a férfi, aki összesen hat alkalommal indult el az eltűnt asszony felkutatására.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az eltűnt Mária – Forrás: police.hu