9 napja semmit nem tud családja arról a nőről, aki Inárcsról tűnt el. Mária munkába indult, de oda nem érkezett meg. Lányai azóta is aggódnak érte, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat többször átvizsgálta a környéket, de semmilyen nyomot nem talált. A nő volt párja szerint Mária szándékosan tűnt el.

Eltűnt Mária

Bozsik Máriának múlt héten hétfőn veszett nyoma, azóta életjelet nem adott magáról. Az asszonyt  14 és 22 éves lányai azóta is hazavárják. A kétgyermekes édesanya munkába indult Budapestre hajnalban, de oda már nem érkezett meg és vélhetően a buszra sem szállt fel.

Munkába indult

A lányok elmondták, hogy édesanyjuk Budapestre, egy idősotthonban indult dolgozni, azonban este a szokásos időpontban nem érkezett haza. “Napközben egyszer hívtam, a mobilja ki volt kapcsolva, de azt hittem, csak lemerült. Akkor estünk pánikba, amikor a következő járattal, este tízkor sem érkezett meg”.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Eltűntként kezelik

A kutatócsapatok napok óta, a közeli erdőben is keresik az asszonyt, és ugyan egyre több jel utal arra, hogy valami súlyos dolog történhetett vele, a rendőrség egyelőre eltűnésként kezeli az ügyét. Az asszony egyik lánya attól tart, hogy édesanyja nem magától döntött úgy, hogy otthagyja őket és félő, hogy valamilyen súlyos bűncselekmény áldozata lett.

Kutyákkal is keresik

„Önszántából sosem hagyott volna magunkra minket. A testvérem, Petra még mindig nem fogta fel teljesen, mi történik körülöttünk, próbáljuk tartani egymásban a lelket. Még a hétvégén is érkeztek a kutyás keresők, az állatok a házunk mögötti erdőbe vezettek, de nem találták sehol” – mondta a Blikknek az asszony idősebb lánya, a 22 éves Maggie.

A csatornát is átvizsgálták a kutató-mentők

Forrás: Facebook/PMKMSZ

Gyermekelhelyezési per

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat emberei is kiszálltak a helyszínre, a közelben pedig még egy aknába is benéztek, de ott sem bukkantak rá a nő holttestére. Mária az eltűnésekor a rendőrségre akart menni a munkahelye előtt, hogy intézkedjen a gyermekelhelyezési perrel kapcsolatban, ami a 14 éves lányáért zajlik annak apjával. A férfi, P. István korábban börtönben is ült.

Budapesten él

A férfi jelenleg Budapesten él. Az egyik szomszéd azt mondta, amióta Mária és a lányok elköltöztek, a férfi zárkózott lett, akinek több zűrös ügye lett.

Nem tartják a kapcsolatot

„Nem tartottuk a kapcsolatot már jó ideje, csak a bírósági tárgyalásokon találkoztunk évente kétszer. Ami tény, hogy nemrég elkészült egy igazságügyi elmeorvosi szakértői vélemény, ami számára elég súlyos dolgokat állapított meg, és véleményem szerint a végső döntésre is hatással lehet majd. Az én vizsgálatomat még nem végezték el, nem kaptam rá időpontot” – mondta a Blikknek István.

Korábban is körözték

A férfi arról is beszélt, hogy Máriát évtizedekkel ezelőtt már körözték eltűntként, akkor szándékosan bujkált az országban. Nem tartja kizártnak, hogy a bírósági ügy miatt most is erről lehet szó.

A lányáét küzd

„Amint megtudtam, mi történt, az ügyvédemen keresztül a bíróságnak és a gyámhivatalnak is jeleztem, szeretném, ha ideiglenesen nálam helyeznék el Petrát, amíg az anyja elő nem kerül, vagy bírósági döntés nem születik. Tudom, most a nővére is ezért harcol. Talán azért, hogy semmiképp ne nálam helyezzék őt el, de ez csak spekuláció”.

Nem hisz az eltűnésében

István szerint Mária eltűnése csak egy megrendezett jelenet, ennek ellenére nagyon drukkol, hogy az asszony épségben kerüljön elő.

Ez is érdekelhet

“Nagyon reménykedünk benne, hogy egyszer csak bekopog”- két lánya kétségbeesve keresi az inárcsi asszonyt, akiről napok óta semmit nem tud a családja

Kiemelt kép: az eltűnt Mária – Forrás: police.hu