Sokan kérdezték tőle, ő viszont még nem gondolt rá. Az egykori híradós, Németh Balázs lehet Karácsony Gergely kihívója Budapest főpolgármesteri székéért. Egyre többen biztatják, hogy induljon a választásokon. A családjával Nagykovácsiban élő Németh a napokban befejeződött atlétikai világbajnokság után immár új kihívásokra vágyik. Korábban azt mondta: szívesen dolgozna Orbán Viktor mellett.

Macerás a válasz

„Augusztus 27-én estig csak az atlétikai vébére koncentrálok, 28-án reggel óta már macerásabb a válasz, mert nem mondhatom, hogy csak a vébére koncentrálok” – válaszolta a jövőjét firtató újságírói kérdésre Németh Balázs, az atlétikai világbajnokságot megszervező Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Nem is gondoltam erre”

„Érdekes módon sokan azt kérdezik, és nem tudom, hogy ez honnan jön, hogy akarok-e főpolgármester lenni. Ez tényleg nem tudom, hogy honnan jön, de a közösségi felületeken, emailben, sms-ben ismerősök, ismeretlenek, ezt kérdezik tőlem, és erre csak a válaszom, hogy nem is gondoltam ilyenre, de az biztos, hogy Budapest megérdemelné, hogy megszervezze valaki” – nyilatkozta Németh.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Orbán Viktor mellé készül

A kormány irányába mélyen elkötelezett Németh Balázs korábban a 24.hu-nak adott interjújában maga is arról beszélt, hogy egy rosszul sikerült vébé a süllyesztőt is jelentheti számára, ha azonban sikeres lesz a világesemény, bízik benne, hogy egyenesen Orbán Viktor mellett fog kikötni.

A tévéstúdiótól az atlétikai vb-ig

Németh Balázs, az ismert meteorológus, Németh Lajos fia. Pályafutását a TV2 Tények című műsorban kezdte. Volt riporter, később a Tények Reggel műsorvezetője. A 45 éves televíziós, a 2. Orbán-kormány idején került az M1 hírcsatornához, ahol az esti hírműsor vezetője volt. Az MTVA-tól 2022 őszén távozott. Ezután nevezték ki az atlétikai vébét szervező Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatójának. Családjával Nagykovácsiban él.

Tarlós nem indul

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról néhány hete, hogy Tarlós István nem tervez újra indulni a főpolgármesteri székért. A volt főpolgármester azt mondja: ha mégis elindulna, azon három ember csodálkozna a leginkább: a felesége, Orbán Viktor és ő maga. A politikus emlékeztetett arra, hogy kétszer választották meg Budapest főpolgármesterének, és rajta kívül 1946 óta nem volt jobboldali vezetője a fővárosnak.

„Szentkirályi Alexandra az alkalmas jelölt”

Tarlós István arról is beszélt, hogy kit javasolna a kormánypártok főpolgármester-jelöltjének. Szerinte volt helyettese, Szentkirályi Alexandra lenne az, aki a legtöbb szavazatot lenne képes produkálni az önkormányzati választásokon. A jelenlegi kormányszóvivőt azért tartja esélyesnek, mert van városvezetői tapasztalata, hiszen öt évig főpolgármester-helyettes volt.

„Nem osztaná meg a Fidesz táborát sem”

„Ismeri Budapestet, a Városházát, nagyon otthon van a humán területen, kiválóan kommunikál, és két idegen nyelven is beszél. Úgy vélem, más jelölt-jelöltekhez képest Alexandra az, aki a Fidesz táborát sem osztaná meg, van benne lojalitás, ám céltudatos, saját elképzelései is vannak” – mondta Tarlós István, hozzátéve: a női szolidaritás miatt feltehetően sok hölgy is bizalmat szavazna neki.

Nagyot kaszált Szentkirályi férje

A tavalyi évben Szentkirályi Alexandra férje, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter több mint 3 milliárd forintos jövedelme jócskán kiemelkedett a kormánytagok közül. Orbán Viktor miniszterelnök viszont hiába kapott jelentős fizetésemelést, bevételeivel nem került be az élbolyba – derült ki a közelmúltban közzétett bevallásokból. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Németh Balázs vs Karácsony Gergely? Még bármi megtörténhet! Fotó: BPK