Lassan feledésbe merül, mikor még mindenki feszes körkörös mozdulatokkal tekerte le vagy fel autója ablakát. A technológia fejlődésével egy pár évtizeddel ezelőtt felbukkantak az elektromos ablakemelők. 

Eleinte már-már státuszszimbólum volt, ha valaki büszkélkedhetett vele, de mára teljesen elterjedté vált. Nem is nagyon szerelnek már össze gépkocsit a hagyományos ablakmozgató rendszerrel.

Ami elromolhat, egyszer el is romlik

A Peppinél is megvásárolható ablakemelő szerkezet kényelmi szolgáltatása elvitathatatlan, hiszen mindössze egy gombot kell megnyomnunk, vagy meghúznunk, a piszkos munkát már az elektronika végzi.

Ahogy az elektronikus szerelvényekkel lenni szokott, bizony el is romolhatnak, többnyire a legrosszabbkor. Képzeljük el, hogy egy szép tavaszi napon bevásárolni indulunk, és amikor a szupermarket parkolójában felhúznánk az ablakot, az meg sem mozdul. 

Nagyon kellemetlen érzés kerít hatalmába minket, hiszen legalább két ok miatt nem hagyhatjuk ott autónkat:

  • Tavasszal hirtelen is kialakulhat felhőzet az égen, így zápor formájában az eső igencsak rákezdhet. Négykerekű kedvencünk belső tere meglehetősen megsínylené az ég áldását.
  • Az ördög nem alszik, ki hagyná ott őrizetlenül gépkocsiját egy parkolóban? Valószínűleg senki, úgy tűnik, oda a bevásárlásnak.

Elromolhat úgy is az ablakemelő szerkezet, hogy éppen felhúzott állapotban van. Az előbbi problémák legalább nem állnak fenn, de a tavaszi szellő nyújtotta simogató érzésről le kell mondanunk. A belső tér ilyenkor minimális napsütésben is felmelegedhet, így nem lesz komfortos az utazás.

Megállapíthatjuk tehát, hogy bármikor lecsaphat ránk a technika ördöge. Néha azonban, kellő odafigyelés esetén a meghibásodásnak lehetnek előjelei. Ha felhúzáskor vagy leengedéskor furcsa, kissé kerregő hangot hallunk, vagy a megszokottnál sokkal lassabban képes az elektronika mozgatni az ablakot.

Mi váltja ki a hibás működést?

A hibás működés számos tényező fennállása folytán alakulhat ki. Ilyen például, ha a biztosítékok mennek tönkre, ez hatással van az ablakemelő motorjának működésére.

Ha maga a motor ad ki szokatlan hangot, akkor érdemes meglátogatnunk egy szakembert, mert könnyen lehet, hogy komolyabb problémával állunk szemben. 

Sokszor persze az egésznek nagyobb a füstje, mint a lángja, és csak valami banális oka van az egésznek. A legjellemzőbb eset, amikor kizárólag a szerkezet nyomógombja megy tönkre, ami érthető, mivel ezeket a napi használat miatt nagy terhelés éri.

Ilyenkor nincs ok az aggodalomra, általában nem kell az egész ablakmozgató rendszert kicserélnünk, elég a gombbal foglalkoznunk.

Ha csak a nyomógomb a hibás

Jó hír, hogy a nyomógomb beszerzését a Peppi webáruházában meg is tudjuk valósítani. Az oldal használata egyszerű, pár kattintás után a típusnak megfelelő darabot kiválasztjuk, és mehet is a megrendelés. Pár nappal később kézhez is vehetjük, és nemsokára ott viríthat az új szerzeményünk az ajtó belső konzolján.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: peppi.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.