Néhány hete másodfokon is elítélték Galambos Lajost az áramlopási ügyében. A trombitaművész három év hat hónap szabadságvesztést kapott, és azt mondja: ha be kell mennie a börtönbe, emelt fővel vonul majd be.

Víz-, gáz- és áramlopás a vád

Galambos Lajost 2015 óta vádolják nyolc társával együtt víz-, gáz- és áramlopással. A zenész élhetett volna az utolsó szó jogával, de erről a távolmaradásával lemondott, ugyanis nem jelent meg a Budapest Környéki Törvényszéken. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Voltam már nagyobb bajban”

„Voltam én már ennél nagyobb bajban is… Ettől függetlenül nemcsak én, hanem az ügyet jól ismerők közül mindenki biztos volt a felmentésemben, így nagyon meglepett bennünket, hogy egyedül az én ítéletemet súlyosították” – mondta Galambos Lajos.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem készül a börtönbe  

„Nem készülök arra, hogy börtönbe vonuljak, amint megkapjuk az írásbeli indoklást, rendkívüli beadványokkal élünk” ‒ tette hozzá a Blikknek Lajcsi.

Az élet benyújtotta a számlát

„Az élet nekem már benyújtotta a számlát, mert az elmúlt hét évben számtalanszor lebegtették a bűnösségemet, amivel azóta is mindennap együtt kell élnem. Ezt a bélyeget már soha nem fogom tudni lemosni magamról, de akárhogy is alakuljon, én nyugodt lelkiismerettel hajtom álomra a fejemet. Ha megkapom a behívót, felállok, és emelt fővel bevonulok. Készen állok a megpróbáltatásokra, de senkinek nem adom meg azt az örömöt, hogy összetörten lásson, mert engem ennél sokkal keményebb fából faragtak!” ‒ mondta a Story magazinnak.

Másodfokon is bűnösnek találták

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy Galambos Lajost a bíróság másodfokon is bűnösnek találta. Ügye hét éve húzódik, azzal vádolják, hogy nyolc társával együtt vizet, áramot és gázt is lopott A tárgyaláson három vádlott elmondta, nem tartják magukat bűnösnek, és felmentést kértek. 

Súlyosbították az ítéletet

A zenészt ügyvédje rövid szöveges üzenetben értesítette arról, hogy az elsőfokú ítéletet súlyosbították. A 2 év 10 hónap börtönbüntetést másodfokon 3 év 6 hónapra szigorították. Lagzi Lajcsi és az ügyvédje sem erre számított.

Volt feleségét felmentették

Galambos Lajos azóta már elvált feleségétől, Boglárkától. Őt felmentették, pedig 2015-ben a gyermekei előtt bilincselték meg és vitték el otthonából, majd közel két teljes héten át fogva tartották. Boglárka él a kártérítés lehetőségével, miután ártatlannak találták másodfokon is.

Tízmilliós pert indít az asszony

Az Igazságügyi Minisztériumtól kártérítést követelhet Lagzi Lajcsi gyermekeinek édesanyja. Mivel ártatlanul került előzetes letartóztatásba, és be is feketítették a nevét, joggal folyamodhat jóvátételért. Várhatóan tízmilliós nagyságrendű összeg ütheti az asszony markát.

Négy hónappal kevesebbet kell bent lennie

Várhatóan négy hónap múlva kapja majd meg a behívót Galambos Lajos. Miután megérkezett az ítélet és az indoklás, csak akkor fog kiderülni, hogy mikor és hova kell bevonulnia. Lagzi Lajcsi ült már előzetes letartóztatásban négy hónapot, még 2015-ben, amikor az ügy felgöngyölítése megkezdődött. Ezt a teljes büntetéséből le kell vonni, így a 3 év 6 hónap helyett legfeljebb 3 év 2 hónapot kell majd rács mögött töltenie. Jó magaviselet esetén ennél is korábban szabadulhat.

Erre számíthat

Amennyiben a magaviseletét megfelelőnek ítélik, akkor fennáll a harmadolás lehetősége. Az úgynevezett reintegrációs idő további tíz hónappal rövidítheti meg a bennlétét. A zenész számára ideális esetben tehát akár 14 hónap után szabadulhat is a börtönből. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Galambos Lajos. Fotó: