A családja előtt is titkolta a terhességét Lilla. A 15 éves borsodi lány saját házuk udvarán szülte meg gyermekét, majd könyörtelen módon magára hagyta.

Szörnyűség Emődön

 „Az élet tanít, az idő válaszol, a sors pedig rendez.” – ezt a rövid bölcsességet osztotta meg közösségi oldalán nemrég az a fiatal tinédzserlány, aki múlt pénteken magára hagyta meghalni az újszülött csecsemőjét. A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei kistelepülés, Emőd felbolydult a történtek óta, mindenki azt találgatja, a látszólag támogató, mintacsaládban nevelkedő L. Lilla miért tehetett ilyen szörnyűséget. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Családi házuk udvarán szült

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy Egy 15 éves emődi lány február 24-én 19 óra előtt családi házuk udvarán egy életképes újszülöttnek adott életet. Ezt követően ellátatlanul hagyta gyermekét, akinek életét később már nem tudták megmenteni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Könyörtelen volt

Mint később kiderült: a lánynak még volt annyi ereje, hogy a köldökzsinórját valamivel elvágja, aztán könyörtelen módon a csecsemő száját teletömte papírdarabokkal. Majd odament a kerítésükhöz, és az egyébként makkegészséges kisbabáját átdobta a kerítésen a szomszédos telekre.

Kórházba vitték

Lilla ezután rosszul lett, a hozzátartozói kérésére a mentőszolgálat kórházba szállította, ahol tagadta, hogy újszülöttnek adott volna életet, az elvégzett orvosi vizsgálat azonban cáfolta őt.

Megtalálták az avarban a csecsemőt

A kórház értesítése alapján a rendőrség kutatást végzett a lakóhelyén és a szomszédos ingatlan udvarán, az avarban megtalálták a kihűlt állapotban lévő, ellátatlan csecsemőt, és kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni.

Megdöbbent a család

A tinilány családja is döbbenten áll a történtek előtt. A Blikknek sikerült utolérnie a nagymamáját, aki csak annyit mondott, ő sem tudott unokája várandósságáról. Egy biztos: a lány nyolcéves öccsével nem lesz egyszerű közölni, mi történt valójában.

Üresen állt a telek

„A szomszéd telken lévő házban egy idős asszony élt, de már két éve meghalt. Azóta üresen áll a porta, csak lomok hevernek ott. Hallottam a szörnyűség részleteit, de álmomban nem gondoltam, hogy Lilla ölte meg a babáját” – mondta a család egyik rokona.

Bűnügyi felügyeletet rendeltek el

A bíróság épületében a megbilincselt kezével takarta az arcát a tinédzser, akit két rendőr vezetett hétfő délután. Ugyan a szökés veszélyére tekintettel a rendőrség és az ügyészség is azt szerette volna, ha börtönbe zárják, a bíró azonban csak a bűnügyi felügyeletét rendelte el, ami azt jelenti, hogy az otthonát csak engedéllyel hagyhatja el.

Legfeljebb tíz évet kaphat

A lány a kihallgatásán nem tett vallomást. Az életkorára tekintettel tettéért maximum tíz év börtönt kaphat. Arról is született döntés, hogy az oktatási intézménybe, azaz iskolába is szabadon járhat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: MTI