Kigyulladt egy harmadik emeleti lakás Budapest IV. kerületében, Újpesten, a Szent László téren, egy négyemeletes, tetőtér beépítéses társasházban. A tűzoltók egy holttestet is találtak.

Az előszobában bukkantak rá

A negyven négyzetméteres lakás 15 négyzetméteres szobájában öt négyzetméteren berendezési tárgyak és hulladék égett. A fővárosi hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett lakásból egy embert hoztak ki, később kiderült, hogy már nem tudtak segíteni rajta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Másoknak is segíteni kellett

A harmadik szint feletti lakásokból a tűzoltók három embert menekítettek ki, és hoztak le légzőmaszkban, őket megfigyelésre kórházba szállították.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Még 16 lakó volt érintett

Tizenhat lakótól a tűzoltók a munkálatok idejére azt kérték, hogy zárkózzanak be, ne zavarják a munkát. írta a katasutrófavédelem.

Utómunkák

A tűzoltók a lakásokat később átvizsgálták, az épületet kiszellőztették. Az utómunkálatokba az újpesti önkéntes tűzoltók is bekapcsolódtak.

Választási sátorban érte őket a halál

Két fiatal férfi holttestét találták 2022. február 16-án reggel 7 óra 50 perc körül Budapest V. kerületében, a Deák téren egy aláírásgyűjtő sátorban. Az elsődleges adatok szerint a két biztonsági őr halálát szénmonoxid-mérgezés okozhatta.

Hasonló halál Vas megyében is

Tegnap meghalt egy ember szén-monoxid-mérgezésben a Vas megyei Csöngén. A bejelentő a ház ablakán benézve azt látta, hogy szomszédja az ágyon fekszik, és semmire nem reagál.

Légzőkészülék kellett

A helyszínre érkező sárvári tűzoltók légzőkészülékben behatoltak a családi házba, de az ágyon fekvő emberen már nem tudtak segíteni, ugyanakkor magas szén-monoxid-koncentrációt mértek.

Nem volt szellőzés

A nyílt lánggal működő gázkályhával fűtött szoba ajtaja és ablakai be voltak csukva, a helyiség nem szellőzött megfelelően.

Címlapfotó: illusztráció