Egy budaörsi család pert indított az Országos Mentőszolgálat ellen. Tavaly novemberben majdnem egy órát kellett várniuk, hogy egy súlyosan vérző családtagjukhoz kiérjenek. A nő annyi vért vesztett, hogy a mentőautóban meghalt.

Elvesztette édesanyját

Draxler Kata az édesanyját vesztette el tavaly, miután az egyik nap azt vette észre, hogy az anyja erősen vérzik. Azonnal hívta az utcájukban lévő orvosi ügyeletet, akik hamar megérkeztek a családi házukhoz. Az ügyeletes orvos a kiérkezése után szembesült vele, hogy a nő állapota mennyire súlyos, így azonnal hívta a mentőszolgálatot. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem jött meg a mentő

Hosszú, idegőrlő percek teltek el, amíg az ügyeletes profin látta el az édesanyát, ám a mentő nem érkezett ki: fél órával később újra hívták a mentőket, majd nagyjából 10 perc múlva még egyszer.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem élte túl az utat

„Az első hívástól számítva több mint egy órát kellett várni, ami az édesanyám életébe került” – mondta az RTL Híradó kérdésésre válaszolva  Draxler Kata. A mentőautóba még betudták tenni a nőt, viszont annyi vért vesztett, hogy a kórházba vezető utat nem élte túl.

Szerintük nem hibáztak

A család pert indított az Országos Mentőszolgálat ellen: a mentőszolgálat a család ügyvédjének azt válaszolta, ők nem hibáztak. Szerintük mivel az őket értesítő ügyeletes nem megfelelően tájékoztatta őket a beteg állapotáról, ezért a mentésvezető úgy döntött, „ésszerű várakoztatással” várnak a felszabaduló mentőegységre.

Nem késtek

Az ő válaszuk szerint a bejelentés 13 óra 6 perckor történt, és 52 perccel később értek a helyszínre. Szerintük nem történt indokolatlan késlekedés.

„Csak az irányítás a problémás”

Budaörs polgármestere szerint a városban minden adott, hogy a mentők időben kiérkezzenek. „Mi több százmilliót, sőt, akár milliárdot érő beruházást hajtottunk végre, hogy ha bármilyen baj van Budaörsön, perceken belül ott lehessen a mentő. Ehhez képest, miután minden adott, csak egy dolog problémás, az irányítás” – fogalmazott Wittinghoff Tamás.

Sztrókos beteg is várt

Ezen a héten, ugyancsak Budaörsön, egy másik család mintegy negyven percet várt, hogy a tőlük pár percre lévő mentőállomásról kiérjenek a mentők egy sztrókos beteghez. Akkor a mentőszolgálat azt közölte, szerintük 21 perc alatt értek a helyszínre.

Vicces, de mégsem

A Budapestkörnyéke.hu írt arról, hogy az elmúlt hétvégén tárcsázta egy férfi a segélyhívót, és arról tett bejelentést, hogy egy biciklist látott, aki vélhetően rosszul érzete magát és ráeshetett egy szalmabálára. A Mentésirányítás riasztotta a legközelebbi mentőegységet, akik perceken belül helyszínre is értek, ahol mindössze egy mókásnak szánt dekorációt találtak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció