Mint ahogyan arról a BudapestKörnyéke is beszámolt A Korányiban és a Szent Lászlóban, illetve a Szent János Kórházban annyi a súlyos koronavírusos beteg, hogy a „lélegeztető kapacitása betelt”. Az EMMI most reagált ennek kapcsán.

“A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben sem a Korányi, sem a Szent László kórházakban nem telt be a lélegeztető-kapacitás. Ahogyan a magyar egészségügyben, úgy ebben a két intézményben is minden személyi és tárgyi feltétel adott a betegek folyamatos ellátásához” – közölte csütörtökön délután az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

A tárca a Népszava reggeli cikkére reagált, amelyben azt írták egy, a birtokukba került levélre hivatkozva, hogy az említett két budapesti kórházban annyi a súlyos beteg, hogy a „lélegeztető kapacitása betelt”.

A lap szerint a Korányiban már a szakemberek is fogytán vannak, ezért a kórház arra kérte az ellátókat, hogy mérjék fel a saját intézményükben, hogy hány olyan ápoló, segédápoló van, aki önként vállalna kirendelt munkavégzést az intézményükben. A Népszava úgy tudja, hogy 76 munkatársat várnak különböző pozíciókra.

Nemrégiben pedig arról is hírt adtunk, hogy a Korányi és a Szent János Kórház kapacitása is véges, ők is egészségügyi dolgozókat kérnek az intézménybe.

Ahogy tavasszal is, most is elsődlegesen a nagy gyakorlattal rendelkező három budapesti kórház – a Dél-pesti Centrum Kórház, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és a Szent János Kórház fogadja a középsúlyos és súlyos koronavírusos betegeket.

A kormányhivatal továbbította az Országos Korányi Pulmonológia Intézet és a Szent János Kórház kérését is valamennyi budapesti kórháznak, az EMMI szerint azonban minden feltétel adott az intézményekben.

Kiemelt kép: Illusztráció