A Korányiban és a Szent Lászlóban annyi a súlyos koronavírusos beteg, hogy a „lélegeztető kapacitása betelt”– írja a Népszava. Orbán Viktor szerint az egészségügy készen áll, van elég eszköz és egészségügyi dolgozói is.

A Korányiban és a Szent Lászlóban annyi a súlyos beteg, hogy a „lélegeztető kapacitása betelt” – írja a Népszava egy birtokukba került levél alapján.

Tegnap írtunk arról, hogy a Korányiban már a szakemberek is fogytán, ezért a kórház arra kérte az ellátókat hogy mérjék fel a saját intézményükben, hogy hány olyan ápoló, segédápoló van, aki önként vállalna kirendelt munkavégzést az intézményükben. A budakeszin lévő intézménybe  76 munkatársat várnak különböző pozíciókra.

A szerdán nyilvánosságra hozott adatok szerint viszont mindössze 18-an vannak lélegeztetőgépen.

FRISS! “Megérkezett a koronavírus tesztem, pozitív” – Pataky Attila után az Edda másik tagja is kórházban van

A lap arról is ír, hogy a mentők arra kaptak utasítást a tárca vezetőjétől, hogy a kórházi ellátást igénylő igazolt és COVID19-gyanús betegeket csak az ellátásukra kijelölt intézményekbe vihetik. Ennek értelmében a fővárosiakat és Pest megyeieket a Dél-Pesti Centrum Kórházba illetve az Országos Korányi és Pulmonológia Intézetbe szállítják.

Ha ezek megtelnének, akkor további nyolc intézménybe vihetik a betegeket: a Szent Jánosba, a Bajcsyba, a Péterfybe, a Pest megyei Flór Ferenc kórházba, a törökbálinti tüdőgyógyintézetbe, valamint a Semmelweis Egyetemre.

A vidékieknek a megyei kórházakat, illetve az orvosképzéssel foglalkozó egyetemeket is kijelölték a fertőzéssel érintett lakosság kivizsgálására, az igazolt esetek ellátására.

Orbán Viktor szerint nincs és nem is lesz hiány

Orbán Viktor a szerdai kormányülés után jelentette be a második hullám miatt elrendelt szigorító intézkedéseket. Facebook videójában arról beszélt, hogy az egészségügy felkészült, van elég kórházi ágy, lélegeztetőgép, orvos és ápoló. Hogy miről beszélt még a miniszterelnök, azt ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI