Este 11-kor az ország minden szórakozóhelyének be kell zárnia – többek közt erről döntött szerdán a kormány. Itt vannak Orbán Viktor bejelentései.

A második hullám decemberben és januárban éri el a csúcsát, ezt mondják a járványügyi szakemberek – jelentette be Orbán Viktor a szerdai kormányülés után.

EZ IS ÉRDEKELHET! “Legnagyobb meglepetésemre pozitív lett a tesztem” – Liptai Claudia elkapta a koronavírust

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy az egészségügyet felkészítették a második hullámra, rendelkezésre állnak a megfelelő számú lélegeztetőgépek, kórházi ágyak, illetve lesz elég orvos és ápoló.

A követekező döntéseket hozta meg a kormány szerdai ülésén:

  • Továbbra is fenntartják a beutazási korlátozásokat
  • Kötelező lesz a maszk viselése a színházak mellett a kórházakban, egészségügyi és szociális intézményekben, ügyfélfogadási irodákban
  • Továbbra is fenntartják a teljeskörű látogatási tilalmat a kórházakban
  • Október 1-től kötelező a testhőmérséklet mérése a diákoknak és a tanároknak, rajtuk kívül senki nem léphet be az épületbe
  • 19500 forint lesz a tesztek hatósági ára, ennél többet senki nem kérhet el érte
  • Minden szórakozóhelyet este 11-kor be kell zárni

Orbán Viktor már jelezte a szigorításokat

A miniszterelnök szombat délelőtt az operatív törzs ülése után arról beszélt, hogy az ország felkészült a járvány második hullámára, a kórházakban 10 ezer szabad hely van, senki sem marad ellátatlanul ha elkapja a vírust. Orbán Viktor azt is mondta, hogy szankcionálni fogják azokat, akik nem tartják be azt a kevés szabályt, amire kérik őket.

EZ NE HAGYD KI! Botrány a Veresegyházi Medveotthonban, nem adták át a kulcsot a polgármesternek

A koronavírus-tesztek hatósági árasak lesznek, az árról a szerdai kormányülésen születhet döntés. A miniszterelnök kijelentette, hogy az influenza elleni védőoltást – amelyet önkéntesen lehet kérni – ingyenessé tudják tenni az egész országban.

Kiemelt kép: illusztráció