Lejárt a medveotthont működtető cég szerződése a veresegyházi önkormányzattal, a polgármester pedig nem akarja meghosszabbítani a szerződést. Szerda reggel megjelent a város vezetője a parknál, de nem kapta meg a kulcsot. A medveotthon állatai most jogilag gazdátlanok.

Ahogy arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon az elsők között beszámoltunk kenyértörésig vezetett a Veresegyházi Medveotthont működtető kft és az önkormányzat konfliktusa.

A hivatal bejelentette, hogy átveszik a farm működtetését és nem hosszabbítják meg a cég szerződését. A cég vezetője, Kuli Bálint azt mondta nem adják a farmot.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Szerda reggel megjelent Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere a munkatársaival, hogy átvegyék az otthont Kuli Bálintéktól. Az igazgató előre megmondta, nem fogja átadni a parkot. Ugyanis az önkormányzatnak nincs engedélye a veszélyes állatok tartására, ahogy szakembere sem – írja a Blikk.

Botrányba fulladt a polgármester akciója.  Sem a kulcsokat, sem a dokumentációkat nem kapták meg. Sőt, a gondozók – jelenleg 8 gondozó van a parkban – azt mondták, nem maradnak, ha a KFT., melynek alkalmazásában állnak, megy. A reggeli beszélgetésből egyébként az derült ki, hogy a polgármester úgy tudta: négy szakképzett gondozó maradna. Kuli Bálint szerint azonban egy sem.

Kuli Bálint a könnyeivel küszködve, elcsukló hangon mondta el, hogy a Medveotthon a szívügye volt, éjjel-nappal itt dolgozott, hogy a menhelyből egy olyan szabadidős parkot hozzon létre, mint amivé mára a Veresegyházi Medveotthon vált.

A Kft. évi 70 milliót kapott eddig az önkormányzattól az üzemeltetéshez, ami nem elég, de nélkülözhetetlen a fenntartáshoz. Kuli Bálinték tényleg mindent megtettek, hogy a pénzt ki tudják egészíteni.

Kuli Bálinték a Pest Megyei Kormányhivatalhoz fordultak, de a vizsgálat és a döntés hónapokat vehet igénybe. Addig az igazgató maga próbálja finanszírozni a park fenntartását. A polgármester szerint ez jogszabályellenes, a medveotthon üzemeltetője szerint pedig az jogszabályellenes, hogy az önkormányzat a megfelelő engedélyek nélkül akarja üzemeltetni a parkot.

Most patthelyzet alakult ki, a polgármester csak arra hivatkozik, hogy lejárt a szerződésük, de ezen kívül mással nem indokolta a lépést. Jogilag nem is kell, az mindenesetre furcsa, hogy egy sikeres intézményt ilyen lehetetlen helyzetbe hoznak.

Ahogy azt korábban megírtuk a polgármester döntésének a hátterében talán az lehet, hogy nemrég kiszabadult egy oroszlán a parkban. Ha kíváncsi vagy ennek a részleteire, kattints ide, izgalmas cikk!

Ezeket is a medveotthonról írtuk, ne hagyd ki!

Kiemelt kép: Veresegyházi Medveotthon – Fotó: BPK