Combnyaktörése után újra megműtötték Rózsa Györgyöt. A volt műsorvezető ezúttal a Városmajori klinikára feküldt be, ahol az egyik szívbillentyűjét cserélték ki.

Megműtötték Rózsa Györgyöt

Súlyos szívműtéten esett át Rózsa György. Az egykori tévést múlt héten Merkely Béla és csapata operálta meg a Városmajori klinikán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kicserélték a szívbillentyűjét

„Kicserélték a szívbillentyűmet. A korábbi leletek alapján az indokolta a cserét, hogy az eredeti billentyűm várhatóan csak három-öt évig szolgált volna még engem. Elgondolkodtam: ősszel leszek hetvenöt éves, vajon nem elég-e hetven-nyolcvan év?”

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Családjára gondolt

„Aztán Csilla lányomra és a kisunokámra, a húsz hónapos Ádámra gondoltam, és döntöttem. Remélem, a Városmajori Klinikán kapott gondos ápolásnak köszönhetően még sok közös élmény vár kicsiny családunkra” – mondta a Blikknek Rózsa György.

Szenvedélyes utazó

Az egykori tévés szenvedélyes utazó. Rendszeresen utazik barátaival. Amennyiben Merkely professzor úgy ítéli meg, akkor nemsokára a varázslatos, ősi elzászi városokat és persze, a híres borászatokat vesszik célba. Aztán szeptember elején jöhet a bandával az erdélyi körutazás.

Unokájával tölti szabadidejét

Rózsa György addig is kisunokájával tölti minden szabad percét, csak azt sajnálja, hogy nem tud annyi időt tölteni lányával és a kicsivel, mint eddig. „Sajnos, a műtét és a rehabilitáció miatt most nem lehetek eleget velük, de Csilla lányom csodálatos édesanya, huszonnégy órában gondozza, neveli, szórakoztatja a kisfiát”

Eltörte a csípőcsontját

Rózsa György tavaly július 8-án, a rákospalotai temető előtt megbotlott, elesett és eltörte a csípőcsontját, azonnal műteni kellett. A temető kapuőrei először megpróbálták felemelni Rózsa Györgyöt, ám látták, hogy nagyon nagy a baj, így hamar mentőt hívtak.

Szirénázó mentő vitte be a kórházba

A tévést szirénázó mentőautó vitte be a baleseti intézetbe, ahol megvizsgálták, s ekkor jött a sokkoló diagnózis: eltört a csípőcsontja, rögtön műteni kell. Másfél hónapig feküdt az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben, utána otthonában lábadozott.

Hetekig ágyban volt

A betegség miatt hetekig a nappaliba kényszerült, ahova lánya egy speciális kórházi ágyat állíttatott be, hogy megkönnyítse az életét. Balesete után gondot jelentett neki a lépcsőzés, ekkor döntötte el, hogy eladja a budai úszómedencés villáját és egy kisebb, egyszintes lakásba költözik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rózsa György – Forrás: TV2