Ugye, mennyire vártad már, hogy levehesd a meleg lábbelit és végre szabadon lehessen a lábad? Újra elővehetjük a szekrény mélyére száműzött szandálokat és indulhat a nyári szezon! Azonban nem kezdődhet el úgy a nyár, hogy ne szerezz be egy-két újabb darabot, igaz? Cikkünkben bemutatjuk a nyár igazi slágerét, a mezítlábas vagy barefoot szandált, ami a kényelem felső kategóriája és a praktikusság csúcsa! Gyere és ismerd meg ezt a különleges találmányt!

A mezítlábas koncepció

A mezítlábas cipőket gyógytornászok és ortopéd orvosok fejlesztették ki, a Manimal Footgear szandáljai pedig tökéletesen közvetítik a fejlesztők elképzeléseit. A termékfejlesztés során az volt a koncepció, hogy egy olyan lábbelitípust hozzanak létre, ami a láb számára a legideálisabb. 

Ennek az elképzelésnek az alapja a láb természetes anatómiájának modellezése, vagyis a mezítlábas járás érzetének megteremtése. A mezítlábas járás ugyanis a legegészségesebb módja a helyváltoztatásunknak, azonban a jelenleg kapható cipők több szempontból is éppen ellentétesek ezzel.

Milyen következtetésre jutottak a fejlesztők?

Ha a mezítlábas járást elemezzük, akkor látható, hogy járás közben a lábfej a talajon szétterül, a talpunkon pedig egyenletesen tudjuk áthelyezni a testsúlyt a sarok felől a lábfej irányába. Ennek eredményeképpen az ideális cipő széles lábfejjel, lapos és vékony talppal rendelkezik, nagyon könnyű, azonban mégis védi a lábat a külvilágtól. Így születtek meg a barefoot cipők, melyek a fenti feltételeknek maradéktalanul megfelelnek. Jó hír, hogy ma már szandál verzióban is elérhetőek.

Hogy néznek ki a barefoot szandálok?

A talp vékony, ez pedig lehetővé teszi, hogy a talpunkon lévő idegvégződések stimulálva legyenek, hiszen ezek az információk azonnal az agyba jutnak el. A talp további jellemzője, hogy rugalmas, ezzel könnyeddé válik a járás.

A talp ezenkívül nagyon fontos sajátossága a csúszásmentesség, melyről általában speciális rajzolat vagy apró gömbök gondoskodnak, hiszen ezek a lábbelik egy igazi multifunkcionális csodák, akár egy nyári túrára is bevethetők.

A barefoot szandálok felső része nagyon gyorsan száradó anyagból készült, így ha egy patak keresztezi az utadat a túrázás során, akkor nyugodtan átszelheted benne. Arról, hogy tökéletesen illeszkedjen a lábadra, tépőzárak gondoskodnak, mégpedig úgy, hogy minden oldalról állítani tudod.

Ha a lábujjközi szandált kedveled, akkor abból is széles választék áll a rendelkezésedre, ezek a szandálok ugyanolyan kényelmesek, mint a klasszikus változat és nem fogják feltörni a lábadat. 

A mezítlábas szandálok a nyár multifunkcionális nagyágyúi, hiszen minden terepen helyt állnak. Nyugodtan hordhatod akár egész nap, talpkialakításuk révén ugyanis megfelelnek a barefoot minden feltételének, így igazi kényelmet fognak biztosítani a számodra.

Ha egy tengerparti kirándulást tervezel, akkor is elegendő a mezítlábas szandálodat magaddal vinni, hiszen belemehetsz vele a tengerbe is, így nem kell aggódnod a szúrós kövek vagy állatok miatt sem.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.