Életveszélyes mutatványt hajtott végre egy autós nemrég Százhalombattánál az egyik vasúti átjáróban. Kikerülte a várakozó autósort és áthajtott az érkező vonat előtt. A közveszélyes mutatvány sokba fog kerülni a sofőrnek. A videó a cikkünk alján indítható el.

Egy igazi idiótáról készült videófelvétel Százhalombattánál. A Volkswagennel érkező autós nem foglalkozott a piros fénysorompó előtt sorban álló autókkal, a záróvonallal és az éppen érkező vonattal, kikerült mindenkit, áthajtott a síneken és belataposott a gázba.

Az autós pechjére, mások szerencséjére videó készült az esetről. A Facebookra felkerült videót egy monitorról készítették, láthatóan a nyilvánosságra került képsoroknál van jobb minőségű felvétel is, ahol látszik a rendszámtábla, vagyis az autó beazonosítható.

Egy csaknem egy évvel ezelőtt módosított jogszabály szerint az ilyen felvételek alapján, amennyiben beazonosítható az autó, tehát látszik a rendszáma eljárást indíthat a rendőrség.

Az autós rendkívül sok közlekedési szabályt megsértett, alsó hangon 50 ezer forint bírságot fog kapni, bűntetőpontokat és az sem kizárt, hogy ugrik a jogsija.

Az ilyen felvételeket elnézve joggal merül fel minden becsületes autósban a kérdés, hogyan lehetne megtisztítani az utakat az ilyen tahóktól, akik nem csak önmagukra veszélyesek, hanem másokra, a szabálytisztelő autósokra és azok utasaira is.

Az életveszélyes mutatvánnyal nyert vajon egy percet az utazási időből? Minden bizonnyal nem, hiszen pár másodperccel az érkező vonat előtt hajtott át, nem sokkal később pedig szabad jelzésre váltott a sorompó és elindultak az autók.

Brutális bírsággal szorítják ki az idiótákat

Egyes országokban brutális bírságokkal próbálnak megszabadulni az ilyen autósoktól. Dubajban például 300 ezer forinttól indulnak a büntetési tételek – írja a LikeNews.hu országos hírportál. A fontosabb autóutakon 500 méterenként traffipaxok, a kereszteződésekben kamerák vigyázzák a rendet. Ott nem is titkolják, hogy a különböző vezetési kultúrájú országokból érkezett autósokat a brutális bírságok fenyegetésével akarják rászoktatni a rendre. Jól sikerült, hiszen drasztikusan csökkentek a közlekedési balesetek, mindenki betartja a sebességhatárokat és a zebrákon is átengedik a gyalogosokat.

Kiemelt kép: részlet a videóból