Mától újra megnyithatnak a boltok és szépségszalonok, közműszolgáltatók ügyfélszolgálatai. A miniszterelnök kedden jelentette be, hogy elkezdődnek a lazítások. Az IKEA jelezte, hogy egyelőre ők nem élnek az újranyitás lehetőségével.

Megkezdődött a nyitás

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, Orbán Viktor bejelentette, hogy megvan a 2,5 millió beoltott, ezért szerdán nyithatnak az egy hónapja zárva tartó üzletek, és újraindulhatnak a szünetelő szolgáltatások is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Minden bolt megnyithat

Mindez azt jelenti, hogy kinyithat minden üzlet, a szórakoztató és háztartási elektronikai eszközöket forgalmazók, a ruhaboltok és a könyváruházak, az ajándék- és játékboltok is.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Újraindulnak a szolgáltatások

Újraindulhatnak a szolgáltatások, ami azt jelenti, hogy lehet menni fodrászhoz, kozmetikushoz, pedikűröshöz, illetve kinyitnak a közműszolgáltatók ügyfélszolgálatai is.

Kijárási tilalom

Újdonság, hogy a kijárási tilalom este 8 helyett 10 órakor lép életbe, és változatlanul hajnal 5-ig lesz érvényes. Így az üzletek is este 7 óra helyett fél 10-ig lehetnek nyitva.

Nem minden üzlet nyit ki

Mivel csak kedd délután érkezett a bejelentés, hogy már szerdán életbe lép a korlátozások lazítása, vélhetően nem minden üzlet nyit ki rögtön, például az IKEA már jelezte, hogy egyelőre felkészítik áruházaikat a lehető legbiztonságosabb működésre.

Közleményt adott ki az IKEA

Az áruház ezt a közleményt tette közé Facebook oldalán: „Kedves vásárlónk! Jelenleg felkészítjük áruházainkat arra, hogy a lehető legbiztonságosabban megnyissuk azokat. Hamarosan tájékoztatunk arról, hogy mikor, milyen biztonsági intézkedésekkel nyitjuk meg áruházainkat. Köszönjük a türelmet”.

Közé kell tenni, hogy hány vásárló lehet a boltban

Az üzletekben az új szabályok alapján tíz négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhat, ez igaz az eddig nyitva tartókra is, tehát az élelmiszerboltokra, drogériákra is. Az üzemeltető köteles a bejárat előtt kifüggeszteni, hogy egy időben hányan tartózkodhatnak a vásárlótérben.

Az éttermek csak elvitelre dolgozhatnak

A vendéglátóhelyek továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, azaz ezután is csak elvitelre adhatnak ételt, és a szállodák sem fogadhatnak vendégeket.

Áprilisban indulnak az iskolák és az óvodák

A fokozatos nyitás következő lépése a jelenlegi tervek szerint az iskolák és óvodák újranyitása lesz április 19-én. A miniszterelnök már jelezte, hogy a további, az oltások számától függő enyhítések részleteit hetente jelentik be. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció