Minden autónak a szíve a motor, ami az egész jármű mozgatásáról és működtetéséről gondoskodik. Ezért is fontos az, hogy minden lehetőséget és segítséget megragadjunk ahhoz, hogy a motor tökéletes állapotban legyen. Szerencsére számtalan kiegészítő érhető el ahhoz, hogy ápoljuk és védjük az autó szívét, ilyen például az injektortisztító is.

Mire jó az injektortisztító?

Egy motor megfelelő működtetéséhez számtalan adalék közül válogathatunk a Hungarolube oldaláról, érdemes is jó párat használni közülük az ideális teljesítményhez és állapothoz. Szerencsére a beszerzésük is gyerekjáték. Természetesen a megfelelő hatáshoz az is elengedhetetlen, hogy tudjuk pontosan mire is kell használni az adott adalékot.

Az injektortisztító célja, hogy egyrészt a legtöbb problémát megelőzzük, mégpedig azzal, hogy az összes lerakódás eltávolításra kerüljön a rendszerből. Vitathatatlan igazság, hogy a tiszta motor teljesítménye sokkal jobb, mint egy lerakódásokkal telített rendszer. A problémamentes üzemeltetéshez elengedhetetlen az injektortisztító alkalmazása. 

Mi történik, ha nem használjuk?

Ahogy azt már említettük, lerakódások fognak képződni a rendszerben. Ennek következtében “furcsa” zajokat fogunk hallani menet közben, egyfajta kotyogó hangot lehet majd tapasztalni, továbbá a fogyasztást is negatív irányba fogja befolyásolni, hisz indokolatlanul magas lesz. Idővel a motor teljesítménye egyre rosszabb lesz, a meghibásodások száma növekedni fog, többet kell majd az autószerelőhöz menni.

Környezetvédelmi szempontból is kifejezetten fontos az injektortisztító használata, mivel a károsanyag-kibocsátást is nagymértékben csökkenti. Rövid és hosszú távon is spórolhatunk azzal, ha ilyen adalékanyagot használunk.

Ha adalékanyag, akkor a minőségre kifejezetten oda kell figyelni!

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen terméket vásárolunk, mivel az egyes gyártók és termékek között hatalmas különbségeket lehet tapasztalni. Fokozottan kerüljük el a jelöletlen, megkérdőjelezhető forrásból származó adalékanyagokat, amelyekkel leginkább távol-keleti, olcsó megoldást ígérő webáruházokban találkozhatunk.

Ha ilyen rossz minőségű terméket használnánk, akkor nemcsak hatástalan lenne, hanem teljesen ellenkező eredményt érnénk el, ártana a motor állapotának és csak felgyorsítaná az elhasználódás folyamatát.

Válasszunk inkább hazai, megbízható oldalakat, valamint közkedvelt, bizonyítottan minőségi márkákat, mint amilyen például a Liqui Moly is! Egy ilyen termékből elég csupán 300 milliliter és máris 2000 kilométerre elegendő injektortisztítóval fogunk rendelkezni. Elsősorban ne az árat nézzük, hanem az adott adalék minőségi mutatóit, valamint azt, hogy milyen motorhoz ajánlják őket! A jó választást a jármű motorja is meg fogja hálálni.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.