Nevelőapja találta meg annak a 16 éves fiúnak a holttestét, aki hétfőn tűnt el. Szüleinek sokszor panaszkodott, hogy nem akar iskolába menni, mert társai csúfolják. Gábor rendőr vagy tűzoltó szeretett volna lenni.

Az iskolába indult

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, egy vajai 16 éves fiú önkezével végzett magával, miután az iskolában csúfolták társai. Hétfőn reggel Gábor elköszönt édesanyjától és mintha minden a legnagyobb rendben lenne, elindult az iskolába. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem szállt fel a buszra

A buszra azonban már nem szállt fel. Édesanyja erről mit sem tudott, délután kezdett aggódni, mikor fia nem ért haza. Edina azt mondja, érezte, hogy baj van.

Hoppá! Magyarország 15. legolvasottabb weboldala lett a BudaPestkörnyéke.hu. Az auditált DKT/Gemius mérés szerint pedig a 11. legnépszerűbb hírportál lett az országban. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

 

A nevelőapja talált rá

„Keresni kezdtük, de mintha a föld nyelte volna el. Aztán a nevelőapja találta meg, egy fára kötötte fel magát. Valószínűleg kedd hajnalban vetett véget az életének, nem akarok belegondolni, hogy mit élt át, amíg meghozta a végső döntést” – mondta a Blikknek a gyászoló asszony.

Előbb kellett volna szólni

„Az iratait eldobta, a telefonját pedig 40 méterre tőle találták meg. Elgondolkoztam, hogy előbb kellett volna az iskola felé lépéseket tennem, de pont ő könyörgött: ne tegyem meg, mert akkor még inkább bántani fogják. Minden szülőnek csak azt tanácsolhatom, ha bajt észlel, ne féljen cselekedni, azonnal lepni kell. Nehogy késő legyen, mint nálunk” – mondta az édesanya.

A gyerekek szemébe akar nézni

Edina azt mondja, ő csak annyit szeretne, hogy más gyerek ne járjon így. „Ja, meg még egy tervem van. A gyerekek szemébe szeretnék nézni, akik ezt tették Gabival. Megkérdezném tőlük, hogy most jó nekik? Ki lesz a következő?”

Rendészeti szakra járt

Gábor tavaly kezdte Baktalórántházán a szakközépiskolát. Rendészeti szakra járt, rendőr vagy katona akart lenni. Az osztálytársai egy része már akkor rászállt a csendes, visszahúzódó fiúra, a pandémia szinte megváltás volt számára.

Nem akart iskolába menni

„Nyár végén már mondogatta, hogy nem szeretne menni. Én és a nevelőapja biztattuk, hogy minden rendben lesz, majd leszállnak róla. Ő csak foglalkozzon azokkal a fiúkkal, akik rendesek vele. Sajnos nekünk sem nyílt meg igazán, így nem tudtuk felmérni, hogy mekkora a gond”.

Hambárfejűnek csúfolták

Aztán elkezdődött a suli, két nap múlva, pénteken újságolta, hogy szólt az osztályfőnőknek, aki el is beszélgetett a csúfolódó gyerekekkel. Edina azt gondolta, hogy ezek után békén hagyják a fiát.  Vasárnap az ebédnél annyit elárult, hogy hombárfejűnek szokták hívni, ami nagyon bántja.

Nem tudott visszaszólni nekik

Gábor a szüleinek azt mondta, azért nem szól vissza nekik, mert nem akarja őket megbántani. Az édesanya szerint a fiú azért vált az osztálytásai célpontjává, mert nem tudott igazán jól kommunikálni, frappánsan visszavágni a heccelésre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: TIsza Gábor – Forrás: Facebook