A BRFK és a BKK együttműködésének keretében ezúttal az M2 metróvonalat ellenőrizték.

Az M2-es metró vonalát ellenőrizték

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2022. január 6-án ellenőrizték a M2-es metrót, a megállóhelyeket és azok környékét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két személyt előállítottak

Az akció során a rendőrök előállítottak két személyt koldulás szabálysértés, illetve engedély nélküli árusítás elkövetése miatt, négy szabálytalan gyalogossal szemben helyszíni bírságot szabtak ki, két emberhez pedig mentőt hívtak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Videón az akció:

Rendszeres ellenőrzés

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatóak.

Legutóbb a 3-as, 62-es és a 62/A villamosok vonalára koncentráltak

Mint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta novemberben végén a hatóságok a 3-as, 62-es és a 62/A villamosok vonalát ellenőrizték. Akkor a villamosmegállókban kaptak el több embert a járőrök. Elfogtak egy kábítószer birtoklása miatt körözött férfit, egy emberrel szemben közterületi alkoholfogyasztás miatt tettek szabálysértési feljelentést, és előállítottak két engedély nélküli árust.

Szabálysértés

Helyszíni bírságot két esetben szabtak ki: köztisztasági szabálysértés miatt és egy szabálytalan gyalogossal szemben, adta hírül akkor a rendőrség.

November elején a 24-es villamos vonalát ellenőrizték

Az akció során a rendőrök egy a villamoson kolduló személlyel szemben intézkedtek, őt előállították a 8. Kerületi Rendőrkapitányságra; egyébiránt sem a villamoson, sem a megállókban nem találkoztak szabálysértéssel vagy bűncselekménnyel. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Korábban is voltak már ellenőrzések

Itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán is megírtuk, hogy a rendőrök korábban ellenőrzéseket tartottak már a 41-es és az 51-es villamos vonalán, továbbá a 4-6 vonalán is razziáztak.

Kiemelt kép: police.hu videorészlet