Az MSZP Karácsony Gergelyt támogatja miniszterelnök-jelöltként az ellenzéki előválasztáson. Mint ahogyan azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta Karácsony Gergely élő Facebook videóban jelentette be, hogy elfogadja a Párbeszéd felkérését, és elindul miniszterelnök-jelöltként az ellenzéki előválasztáson.

Az MPSZ is támogatja

A párt azt írta az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében: országos elnöksége egyhangú döntésével Karácsony Gergelyt támogatja az MSZP és a Párbeszéd Magyarországért közös miniszterelnök-jelöltjeként a 2022. évi országgyűlési választást megelőző előválasztáson.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezért álltak be mögé

Hozzátették, azért támogatják Karácsony Gergelyt, mert modern, fiatal, 21. századi miniszterelnöke lehet Magyarországnak. Olyan kormányfő, aki elkötelezetten támogatja és meg is valósítja az MSZP korszakváltó programját. KAPCSOLÓDÓ: Hosszú töprengés után hozta meg a döntését: Karácsony Gergely harcba száll az előválasztáson miniszterelnök-jelöltként

Ebben hisznek

“Hisszük, hogy az MSZP-Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje az előválasztáson elnyeri a többség bizalmát és a 2022-es kormányváltás után visszaépíti a jogállamot. Újra szabad lesz a sajtó, a törvény ismét mindenkire egyformán vonatkozik majd. Karácsony Gergely és kormánya olyan esélyteremtő országot épít, ahol mindenki tehetsége és tudása alapján boldogulhat, ahol magától értetődő az elesettek segítése és a szociális biztonság megteremtése” – fogalmaztak.

“Zöld és baloldali kormányfő”

Kitértek arra: a jelenlegi főpolgármester “zöld és baloldali kormányfőként” óvja majd a természeti értékeket, és azért fog dolgozni, hogy a klímatudatosság, valamint a zöldenergia felhasználása minél szélesebb körben elterjedjen.

Erre kérnek mindenkit

Az MSZP mindenkit arra kér, álljon Karácsony Gergely mellé, “hogy Magyarországnak becsületes, tisztességes és hozzáértő miniszterelnöke legyen”.

Leváltani a hatalom embereit

A hatalom embereit végre leválthatja az emberek hatalma, a jelenlegi főpolgármester pedig a béke és az építkezés kormányfője lesz, amiben az MSZP elkötelezetten támogatja – olvasható a közleményben.

Ezt mondja Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke

Az MSZP társelnöke, Tóth Bertalan közösségi oldalán osztotta meg, azért támogatják Karácsony Gergelyt, mert ő szabad, demokratikus jogállamot akar. “Fel akarja számolni a társadalmi igazságtalanságokat” – mondta Tóth Bertalan, aki közölte: az MSZP is ebben hisz, ők is ezt akarják.

Itt a teljes videó:

Korszakváltásra van szükség

„Korszakváltásra van szükség. Karácsony Gergely soha nem a hatalmat nézi, hanem mindig az embereket. Szabad, demokratikus, igazságos és szolidáris Magyarországot akarunk. Ezért támogatjuk.”  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tóth Bertalan – Karácsony Gergely – Forrás: ATV