43 éves korában elhunyt Tatabánya korábbi polgármestere. Schmidt Csaba halálhírét családja jelentette be, a volt városvezetőt felesége és 3 gyermeke gyászolja. 

Meghalt a volt polgármester

„Mély fájdalommal tudatja a család, hogy Schmidt Csaba 2023. március 19-én elhunyt. A temetéséről később adnak tájékoztatást” – röviden, ezzel a Facebook bejegyzéssel tudatta családja, hogy 43 éves korában elhunyt Tatabánya korábbi polgármestere. Tatabánya volt vezetőjét felesége és 9 éves hármasikrei gyászolják. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tősgyökeres tatabányai volt

Schmidt Csaba 1979. május 3-án született Tatabányán. A József Attila Általános Iskolában kezdte tanulmányait, ezt követően a Bárdos László Gimnáziumba járt. Az érettségi megszerzése után az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának vegyészhallgatója lett.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A Fidelitasban tevékenykedett

A diploma megszerzését követően a Richter Gedeonnál kezdett el dolgozni, majd a Bábolna Takarmányipari Kft. laboratóriumában kapott részlegvezetői megbízást. Egyetemi évei során kapcsolódott be a Fidelitas környezetvédelmi kabinetének munkájába, 2001-től pedig külsős szakértőként került Tatabánya Város Költségvetési és Tulajdonosi Bizottságába. 

2010-ben lett polgármester

2002-től képviselőként vett részt az önkormányzat munkájában, majd alpolgármester lett. 2010-től országgyűlési képviselő, szintén ettől az évtől Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere, két cikluson keresztül.

Kancellár volt

2019-ben ismét önkormányzati képviselőnek választották. A Fidesz- KDNP frakció, valamint a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság vezetőjeként szolgálta a Tatabányán élőket. Emellett 2020-tól a Tatabányai Szakképzési Centrum kancellára volt.

Szívén viselte a város sorsát

„Schmidt Csaba szívén viselte Tatabánya sorsát, polgármesterként és képviselőként egyaránt a város fejlődéséért dolgozott. Nyugodjék békében!” – írja közleményében a város vezetősége. 

Tatabánya gyászol

A volt polgármester halálának ok egyelőre nem ismert. A tatabányaiak ledöbbentek a hír hallatán. A gyászhír bejelentése óta több százan fejezték már ki részvétüket a családnak. 

Gyászol a Fidesz

A térség fideszes országgyűlési képviselője Facebook oldalán búcsúzik párttársától. „Köszönjük a közös szolgálatot” – írta posztjában Bencsik János. 

Orbán Viktor munkatársa is búcsúzik

Orbán Viktor legközelebbi munkatársa, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára Scmidt Csaba Facebook oldalán búcsúzik a volt polgármestertől: „Az örök világosság fényeskedjen Neked! Nyugodj békében, Csaba!” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Scmidt Csaba – Forrás: Facebook