Nincs olyan gyerek és felnőtt, aki ne ismerne legalább egy építő- és szerepjátékot, amelyek kialakulásuk óta beleírták magukat a játékok történelmébe. 

Hisz kortól és nemtől függetlenül szinte mindenki imád legózni vagy playmobilozni, és a kikapcsolódás egy különleges formáját élhetjük át általuk.

A Lego Friends-től a Creator-on át a Disney-ig

Ha szeretnénk eligazodni ebben a világban, akkor a legjobb, ha először tematika szerint tekintjük át, hogy milyen típust szeretnénk beszerezni. A BestMarkt webáruház Lego, Playmobil kínálata rendszerbe szedve vonultatja fel számunkra az összes lehetséges kategóriát. A keresésünket számtalan szűrő segíti, de először is mindenképp tudnunk kell, hogy nagyjából milyen témájú játékot keresünk és hány éves gyerkőcnek szánjuk.

A Lego és a Playmobil is hihetetlen átalakuláson ment át az utóbbi években. Míg korábban csupán csak néhány témakörben tudtuk beszerezni ezeket a játékokat, addig mára kibővült ez a lista szebbnél szebb és kreatívabb témákkal. A Disney filmek nagyfokú népszerűsége életre hívta minden egyes szereplő és köré szerveződő történet lego figurákkal való megtervezését.

Harry Potter és a Legendás állatok vagy éppen a Jurassic World, a Marvel és a Star Wars hősei mind megjelennek már legós játékokban is, ráadásul igazán frappáns technikai megoldásokkal. A mesékben és filmjekben létező tárgyakat piciben mind életre keltik és valós élménnyé varázsolják gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.

A szerepjátékok fontossága

A gyerekek, ahogy cseperednek, egyre többször képzelik bele magukat valamelyik, a környezetükben élő személy vagy éppen mesehős világába. Az óvodásoknál az egyik legtöbbször észrevehető jelenség a szerepjáték, amikor is fodrásznak, tűzoltónak vagy éppen doktor néninek, óvó néninek képzelik magukat.

A szerepjátékok nagyszerű segédeszköze a Playmobil, ahol komplett házakat találhatunk meg berendezve, a legapróbb részletekig kidolgozva. Ahogy a Legonál, úgy a Playmobil játékoknál is színek parádés választékával találkozhatunk, a részletekre messzemenőkig ügyelnek és játék közben szinte megelevenednek a mesefigurák.

Mind a Lego és a Playmobil elemek bővíthetők, önmagukkal kompatibilisek és főleg a Lego esetében rendkívüli mód fejlesztik a kreativitást és a finommotorikus mozgásokat, ahogy számtalan módon összeépíthetők az egyes alkatrészek. Mint ahogy minden kézműves, vagy alkotó tevékenységben, úgy a legózás során is el tudunk mélyülni a most pillanatában, így elmondható, hogy ezek a játékok egyben igazi meditatív eszközök is.

Korosztály szerinti kategorizálás

A Lego különösen nagy figyelmet fordít a korcsoportok szerinti bontásra. A legkisebbek az ismerkedést a Lego Duploval kezdhetik, amely nagyobb elemekből tevődik össze. Akik pedig már haladóbbnak érzik magukat, próbálják ki a Lego Technicet. 

A gyár különlegessége, hogy felnőtteknek is készít játékokat, amelyek akár több ezer alkatrészből tevődnek össze, ilyet találunk pl. a Titanic, a Star Wars, de Harry Potter gyűjteményekben is.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: bestmarkt.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.