A ’90-es években halt meg az a férfi, akinek a hamvait a töki önkormányzat páncélszekrényében találták meg. Az ügynek a térség országgyűlési képviselője járt utána.

Egy ember hamvait találták meg a töki önkormányzat páncélszekrényében. Erről a település polgármestere számolt be a Facebookon. A temetést szerdán tartották, amelyet az önkormányzat szervezett. A bizarr történetről a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt.

A képviselő tisztázta az esetet

Csenger-Zalán Zsolt, országgyűlési képviselő

Csenger-Zalán Zsolt, a térség országgyűlési képviselője utánajárt a szokatlan esetnek. „Mivel nekem is új volt ez a dolog, ma rákérdeztem a polgármester úrnál. Azt tudtam meg, hogy a férfi a ’90-es években halt meg, ezután a hamvai egy töki lakos otthonába kerültek. Időközben, de már annak is egy évtizede, ő is elhunyt, ekkor kerültek a hamvak az önkormányzathoz, a dolog pedig úgy maradt” – mondta a Ripostnak a képviselő.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Azonban tavaly októberben új polgármester vette át a vezetést, aki igyekezett nyomozni a rejtélyes urna ügyében, majd a lehető leghumánusabb megoldást választotta, elkezdte szervezni a temetést.

A hamvakat azért tudták évtizedeken át tárolni, mert az urna nem a hivatalban lévő páncélszekrényben, hanem egy használaton kívüli tűzoltószertárban állt. Az úrnában Kálmán László hamvai voltak, tőle június 3-án 10 órakor vettek búcsút a református temetőben.

Kiemelt kép: illusztráció