Több mint száz család bukhatja a lakásra befizetett tízmillióit és a lakását is Veresegyházon, miután elárverezhetnek két lakóparkot. Szinte az összes lakást eladták, sok vevő kifizette a teljes vételárat annak a cégnek, amelyhez köthető cég építette a lakóparkot és 2 milliárdos hitelt vett fel, de nem törlesztett.

Sok tízmillió forintot fizettek ki eddig a családok, többen a teljes vételárat leperkálták, a lakások egy része azonban még mindig nincs kész. A két érintett lakóparkban 120 lakás van, most az összeset elárverezhetik. Az RTL Híradónak azt mondta a végrehajtást kérő pénzintézet, hogy évekkel ezelőtt 2 milliárd forint hitelt adtak az építtetőnek, de az nem törlesztett a folyamat pedig most ért el az árverésig.

A kivitelező cég folyamatos anyagi gondokkal küzd, a lakók, vevők azt mondják állandóan pénzt kérnek tőlük. Legutóbb 1 hónapja hívták őket össze és azt mondták, ha nem fizetnek, nem készülnek el a lakások.

Ha elárverezik a két lakóparkot, akkor a lakókat képviselő ügyvéd szerint a családok sosem kapják meg a lakásukat és a befizetett pénzt is elbukják. Sokan minden pénzüket ebbe tették, korábbi lakásuk árát is befizették a cégnek, most ők is mindent elbukhatnak.

A vállalkozó másik érdekeltsége is botrányos lett

Gyermekliget lakópark Veresegyháza – Forrás: RTL Klub

A kivitelező cég egy Veresegyházon jól ismert vállalkozó érdekeltségéba tartozik. Az egyik lakó szerint a tulaj a legnagyobb nyugalommal szivarozik, mert nem a saját pénzét kockáztatta.

Ugyanez a vállalkozó építtette azt a másik lakóparkot is, amelyről már többször írtunk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon. Ott a falból kilógó életveszélyes vezetékek között kell élniük a lakóknak. Ők is kifizették a lakásukat, de még mindig nem került a nevükre.

A másik esetben állami felügyelet mellett nemrég felszámolási eljárás indult a cég ellen, a rendőrség csalás miatt nyomoz. Az érintett vállalkozó azt mondta az RTL-nek, hogy szerinte jogtalan az árverezés és megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Kiemelt kép: illusztráció