Holnap, március 24-én lejár az ideiglenes hosszabbítás, és kivezeti az OTP a Smartbank mobilapplikációt a lakossági ügyfélkörben. Aki nem telepítette az új OTP-s alkalmazást, kényelmetlen helyzetbe kerülhet.

Lecserélik a régi applikációt

Március 24-én működik utoljára a megszokott módon az OTP 2011-ben bevezetett mobilbanki applikációja, a Smartbank a lakossági ügyfelek számára. A Smartbank helyét az új OTP MobilBank veszi át. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokaknak a család segített

Az OTP applikációváltása nem mindenki számára könnyű. Sok olyan ügyfél lehet, akinek a mobiljára a családtagjaik telepítették az appot és ők mutatták meg, hogyan lehet vele pénzt utalni, csekkeket fizetni. Nekik nem teljesen magától értetődő az új applikáció telepítése, beüzemelése.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Többen segítséget kérnek

A BudaPestkörnyéke.hu hírportál egyik olvasója szerint a Smartbankot váltó új applikációba történő belépés nem a leggördülékenyebb. Akinek az okostelefonokkal kapcsolatban csak minimális felhasználói ismerete van, könnyen elakadhat az új app telepítésével és segítségre lehet szüksége. Ilyenkor jól jönnek az unokák, gyerekek, de sokan a bankfiókba mennek be segítséget kérni.

Egyelőre ingyenes

Az új OTP alkalmazás biztosítja majd a napi bankoláshoz szükséges legfontosabb funkciókat. A szolgáltatás használatáért egyelőre nem számít fel külön havidíjat a bank – írja a Napi.hu.

100 ezer ember nem váltott időben

Eredetileg március 1-jétől tervezte a bank a Smartbank szolgáltatás kivezetését, de miután a határidő előtti napokban is még több százezer kliensük nem váltott át az új alkalmazásra, február 28-án az OTP közölte, hogy március 24-ig használható marad a lakossági SmartBank mobilalkalmazás, vagyis ideiglenesen meghosszabbítja a használatát. 

A régi appot már korlátozzák

A lakossági SmartBank alkalmazás május végéig elérhető marad, viszont a lakossági ügyfeleink számára már csak az új internet- és mobilbank regisztráció funkció, valamint a szelfis számlanyitás lehetőség jelenik meg, egyéb funkciókat nem érnek el.

Új mobilbankba kell regisztrálni

Nem tudják például QR-kód-beolvasásra és egyéb banki tranzakciókra használni a SmartBankot. Az internetes vásárlási tranzakciók jóváhagyása SMS-ben lesz lehetséges, amíg az ügyfél nem regisztrál az új Mobilbankba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt se hagyd ki

Kiemelt kép: Csányi Sándor, az OTP elnöke – BPK-montázs